Hem Nyheter Aktiviteter Fotogalleri Nyhetsbrev Sök Om oss

 

 

 

 

Nyhetsarkiv

 

 

Aktuellt och senaste nytt

 

Välkommen till föredrag av Kjell Nordström om DC-3 Daisys äventyr i Normandie och Berlin juni 2019!
I juni i år högtidlighölls två händelser som förändrade världshistorien, 75-årsminnet av Dagen D och 70-årsminnet av Luftbron till Berlin. På SFF Stockholms traditionella julmöte på Armémuseum lördagen den 7 december har vi bjudit in Kjell Nordström, Daisypilot i Flygande Veteraner, som kommer att berätta och visa bilder från DC-3 Daisys deltagande i evenemangen Daks over Normandy och Berlin Airlift 70. Som vanligt så har vi Sveriges bästa flyglotteri med fina flygvinster!
3 december 2019
Läs mer...
SFF förtjänstmedalj i brons till Jan-Olov Andersson
I samband med ett besök hemma hos Jan-Olov Andersson och hans hustru Elisabeth söndagen den 17 november utdelades SFF förtjänstmedalj i brons till Jan-Olov. SFF förtjänstmedalj i brons utdelas till en person inom SFF som gjort värdefulla insatser för att främja föreningens ändamål och verksamhet.
1 december 2019
Läs mer...
Välkommen till föredrag om Statsflyget av överstelöjtnant Anna Dellham!
Lördag den 23 november kl. 14.00 är det dags för SFF Stockholms andra föredragsmöte på Armémuseum. Då kommer överstelöjtnant Anna Dellham, som är chef för Statsflygenheten och berättar om enhetens verksamhet.
17 november 2019
Läs mer...
Planespotting på ett höstruggigt Arlanda
För många är planespotting en hobby man helst utövar under årets soliga och varma årstider, men de riktiga entusiasterna låter inte lite regn och kyla hindra. I dessa förhållandena får bilderna en alldeles speciell stämning. Lördagen den 26 oktober var Hans Groby ute på Arlanda med sin kamera och han har generöst delat med sig av några av sina bilder, som du kan få njuta av utan att behöva lämna stugvärmen.
3 november 2019
Läs mer...
Högintressant föredrag av Mats Johansson om Fokker E.III
I hård konkurrens av fint väder och med storstadens övriga aktiviteter hade ett 50-tal personer samlats på Armémuseum i Stockholm till höstens första medlemsmöte.
26 oktober 2019
Läs mer...
Välkommen till föredrag om Fokker E.III – Flygplanet som förändrade luftstridens historia
Nu på lördag den 19 oktober rivstartar vi höstens föredragsmöten på Armémuseum med ett föredrag av Mats Johansson med titeln “Fokker E.III – Flygplanet som förändrade luftstridens historia”. Mats är välkänd i flygkretsar som mannen bakom MJD models, men också som segel - och motorflygare. Observera att ny mötesdag är LÖRDAG!
15 oktober 2019
Läs mer...
Evenemangstips: Flyget på Hägernäsviken 100 år samt DC-3-flygning på Skå-Edeby!
Vi vill passa på att tipsa om två flygrelaterade evenemang i vår region nu i helgen. Det är 100-årsjubileum för flyget i Hägernäsviken vilket firas nu på söndag 15 september av bl.a. Täby Hembygdsförening och Aktiva Hägernäs Strand. På lördagen och söndagen kommer DC-3 Daisy från Västerås till flygfältet i Skå-Edeby och gör flygturer över Stockholm och Skärgården för medlemmar och blivande medlemmar.
10 september 2019
Läs mer...
Höstens datum och en chans att göra en insats för veteranflyget!
Vi hoppas att alla har haft och har en riktigt bra sommar! Vi i SFF Stockholm planerar för fullt för höstens aktiviteter. Datumen är spikade, så passa på att genast skriva in dom i din kalender, så att du inte av misstag bokar upp något annat dessa datum! :) Notera att mötesdag är ändrat från söndag till lördag. Detta på grund av att hörsalen på Armémuseum är upptagen av annan aktivitet på söndagar.
26 augusti 2019
Läs mer...
Rolf Nylund till minne
Rolf Nylund har efter kort tids sjukdom avlidit i en ålder av 82 år.
8 juli 2019
Läs mer...
Trevlig midsommar 2019!
SFF Stockholm önskar alla en riktigt trevlig midsommar!
20 juni 2019
Läs mer...
Glad Påsk 2019!
SFF Stockholm vill passa på att önska våra hemsidesbesökare en riktigt Glad Påsk! Hoppas att alla tar lite ledigt och njuter av våren! Vi återkommer framöver med information om höstens medlemsmöten och evenemangstips. Foto: Gunnar Åkerberg.
19 april 2019
Läs mer...
SFF Stockholm delade ut pris på Modellexpo 08-Open 2019
Modellexpo 08-Open 2019 genomfördes den 13 - 14 april i Skytteholms skolans idrottshall i Solna utanför Stockholm. 08-Open är en årlig tävling och utställning för skalamodellbyggare. Med 30 års tradition är 08-Open det största evenemanget av sitt slag i Sverige och en av de viktigaste i Norden. Det välbesökta evenemanget som i år även hade SM-status arrangerades IPMS Stockholm.
19 april 2019
Läs mer...
Välkommen till föredrag om "Udda uppdrag i Flygvapnet"!
Söndag 7 april mars gästar den före detta Viggenpiloten Roger Möller SFF Stockholms föredragsmöte på Armémuseum, som är det sista för säsongen.
31 mars 2019
Läs mer...
Lars-Eric Larsson in memoriam
Lars-Eric Larsson, en av de drivande krafterna under många år i SFF Stockholm har lämnat oss.
17 februari 2019
Läs mer...
Välkommen till föredrag om DC-3 Daisy under Andra världskriget
Söndag 10 mars gästar föreningen Flygande Veteraner SFF Stockholms föredragsmöte på Armémuseum, som är det andra för säsongen. De kommer att berätta om DC-3 Daisys historia under Andra världskriget samt om den kommande säsongens omfattande flygprogram.
11 februari 2019
Läs mer...
Bussresa till två spännande museer i Oslo!
Veckoslutet 23–24 mars genomför Aeroproduction och SFF Region Stockholm en resa till De är Forsvarets Flysamling och SAS-museet i Oslo. Teknisk arrangör med resegaranti är Resekompaniet i Eskilstuna. Lennart Berns är reseledare.
9 januari 2019
Läs mer...
Välkommen till föredrag "Bakom kulisserna på Flygvapenmuseum" av Per Björkqvist!
LÖRDAGEN den 2 februari startar SFF Stockholm vårens möten på Armémuseum.  Föredragshållare är Per Björkqvist, som tidigare har tjänstgjort som yrkesofficer vid F 4, Frösön 1981-2006, varit delaktig i uppbyggnaden av Jämtlands flyg och lottamuseum från starten 1995 samt varit anställd som flygtekniker hos Flygvapenmuseum och dess myndighet SFHM, sedan 2007. Vi kommer som vanligt att hålla ett kort årsmöte innan föredraget.
9 januari 2019
Läs mer...
Kallelse till årsmöte 2019
Alla medlemmar i SFF i Stockholmsregionen kallas härmed till årsmöte i SFF Stockholm.
1 februari 2019
Läs mer...
God Jul 2018!
SFF Stockholm önskar alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år! En stämningsfull bild på 30-årsjubilerande JAS 39 Gripen pryder årets julkort! Foto: Gunnar Åkerberg.
15 december 2018
Läs mer...
Fira Gripens 30-årsdag med traditionellt Julmöte och flyglotteri samt föredrag av Flygvapenchefen generalmajor Mats Helgesson
Varmt Välkommen till SFF Stockholms traditionella julmöte på Armémuseum, med Sveriges bästa flyglotteri samt föredrag av Flygvapenchefen generalmajor Mats Helgesson på temat: Aktuellt i Flygvapnet.
5 december 2018
Läs mer...
Välkommen till föredrag om "Vingar för vinterkriget – den okända flygplanshjälpen till Finland"
Finland hade på egen hand lyckats införskaffa ett stort antal stridsflygplan från Frankrike, Italien, Storbritannien och USA. Dessa flygplan – över 200 stycken – anlände till Finland genom Sverige med svenska statens goda minne och diskreta
29 oktober 2018
Läs mer...
Välkommen till Öppet hus på Arlanda Flygsamlingar lördagen 20 oktober!
Lördagen den 20 oktober mellan kl. 10-14 öppnar Arlanda Flygsamlingar, i samarbete med SFF Stockholm, dörrarna till ett Öppet Hus och Du, din familj och dina vänner är hjärtligt välkomna!
19 oktober 2018
Läs mer...
Evenemangstips! Lions Flyg- och motordag på Vallentunafältet
Evenemangstips! På söndag den 2 september arrangerar Lions Flyg och Motordag på Vallentuna Flygfält i sammarbete med Vallentuna Aviatörförening.
30 augusti 2018
Läs mer...
DC-3 Congo Queen luftvärdig igen!
Igår 2018-05-22 är DC-3 N41CQ Congo Queen luftvärdig igen på det amerikanska registret, efter 4 år på marken. Alla papper och certifikat är påskrivna och klara. Nu är det bara att flyga!!
24 maj 2018
Läs mer...
SFF Stockholm delade ut priser på Modellexpo 08-Open 2018
Modellexpo 08-Open 2018 genomfördes den 7 - 8 april i Skytteholms skolans idrottshall i Solna utanför Stockholm. 08-Open är en årlig tävling och utställning för skalamodellbyggare. Med 30 års tradition är 08-Open det största evenemanget av sitt slag i Sverige och en av de viktigaste i Norden. Det välbesökta evenemanget arrangerades av IPMS Stockholm.
9 april 2018
Läs mer...
Välkommen till föredrag av Göran Hedqvist - "I etiopiska flygvapnets tjänst 1954-1962"
Söndag 15 april gästar Göran Hedqvist SFF Stockholms föredragsmöte på Armémuseum, som är det sista för säsongen. Han kommer att berätta om ett intressant kapitel i svensk flyghistoria, då ett stort antal svenskar reste till och bodde i Etiopien för att hjälpa till att bygga upp och hålla det etiopiska flygvapnet flygande.
31 mars 2018
Läs mer...
Välkommen till föredrag av fältflygare Göran Hultin
Hur går tankarna när man just har skjutit ut sig ur en J 29, efter att ha kolliderat med en annan “Flygande Tunna” över Värmdö? Det vet Göran Hultin, eftersom att han varit med om just detta. Han har haft en lång karriär inom flyget, både som Fältflygare i Flygvapnet och helikopterförare och han kommer till SFF Stockholms möte på Armémuseum söndagen den 11 mars.
12 februari 2018
Läs mer...
Välkommen till föredrag om “Flygare i Luftwaffe under andra världskriget” den 4 februari!
Söndagen den 4 februari startar SFF Stockholm vårens möten på Armémuseum. Föredragshållare är Christer Bergström, som anses vara en av de världsledande experterna på Luftwaffe under andra världskriget. Vi kommer som vanligt att hålla ett kort årsmöte innan föredraget.
21 januari 2018
Läs mer...
Kallelse till Årsmöte 2018
Alla medlemmar i SFF i Stockholmsregionen kallas härmed till årsmöte i SFF Stockholm.
31 januari 2018
Läs mer...

 

 

© Svensk Flyghistorisk Förening Region Stockholm