Hem Nyheter Aktiviteter Fotogalleri Nyhetsbrev Sök Om oss
 

SFF Stockholm - Mötesprogram

 
Mötesprogram Evenemangskalender Möteslokal Möteshistorik
 

Plats och tid: Armémuseum, Riddargatan 13 (T-bana Östermalmstorg) kl 14.00 hörsalen 4 tr, om inget annat anges.

Från och med den 2 februari 2016 så är det fri entré till Armémuseum. Att besöka våra föredragsmöten är kostnadsfritt för medlemmar i SFF, men för icke medlemmer debiterar Armémuseum 50 kr.

Bjud gärna med en eller flera kompisar! Ju fler desto bättre! Alla är välkomna på våra möten!

Hösten 2017 - mötesprogram och aktiviteter

Söndag 15 oktober

I samarbete med Arlanda Flygsamlingars Vänner bjuder SFF Stockholm in till höstens första medlemsaktivitet.

Medlemmar ur Arlanda Flygsamlingars Vänner (AFV) öppnar upp samlingarna för oss på söndag den 15 oktober mellan kl. 10.00 - 14.00.

• Fri Entré - men ett frivilligt bidrag i vår kollekthink är alltid välkommet! Alla insamlade bidrag går oavkortat till Arlanda flygsamlingars Vänners verksamhet. Passa även på att teckna ett medlemskap i AFV och SFF om du inte redan är medlem.

• Ingen föranmälan krävs. Kom när du har möjlighet. Ta gärna med några vänner & bekanta, grannen, eller barnen - alla är lika välkomna!

• SFF Stockholm bjuder alla besökare på fika med dopp!

Läs mer!

Söndag 5
november

Föredrag med Ulf Nylöf från Swedish Air Force Historic Flight (SwAFHF)

SwAFHF är en ideell förening vars huvudsakliga syfte är att bruka och bevara flygplanstyper och materiel som funnits i svenska Flygvapnet. Ulf kommer att berätta om föreningens verksamhet, med fokus på vad som skett de senaste åren, och om föreningens spännande framtidsplaner.

Ulf Nylöf är läkare med kirurgi som bakgrund. Har varit flygläkare i Marinen och Flygvapnet. Tjänstgjorde i många år som flottiljläkare på F6 Karlsborg och F7 Såtenäs. Har tjänstgjort vid Första flygeskadern som eskaderläkare. Har fortfarande behörighet att genomföra flygläkarundersökningar för förnyelse av flygcertifikat. Ulf har flugit bl.a. Mustang, Saab Safir och helikoptrar både civilt och militärt i 50 år. Är även fotograf i Swedish Airforce Historic Flight.

SFF Medlemsservice kommer att finns på plats med de senaste julklappsböckerna. Det går bra att betala med kort!

Plats: Armémuseum, Riddargatan 13 (T-bana Östermalmstorg)

Tid: Söndag den 5 november 2017 kl. 14.00 hörsalen 4 trappor.

Läs mer!

Söndag 3
december

Traditionellt julmöte med Sveriges bästa flyglotteri samt föredrag av major Michael Rosenqvist om flygvapnets framtida flygutbildningssystem och skolflygplan.

Michael Rosenqvist startade sin långa och framgångsrika karriär i Flygvapnet som flygelev på F 5 i Ljungbyhed 1987. Efter genomförd flygutbildning tjänstgjorde Michael på F 15 i Söderhamn under närmare tio år, därefter följde en lika lång period som provflygare på FMV vid Malmen. Michael blev Malmen trogen när han övergick till Flygskolan där han jobbade som Flyglärare och senare blev tillförordnad chef för skolan. Sedan 2017 har Michael varit chef för Flygsäk på Högkvarteret och nyligen utnämndes han till projektledare för det militära flygutbildningssystemet MFUS (Militärt Flyg Utbildnings System) Under sina 30 år i Flygvapnet har Michael loggat cirka 3400 flygtimmar fördelat på drygt 55 olika flygplanstyper.

Föredraget ger en övergripande beskrivning av Flygvapnets arbete med att skapa ett militärt flygutbildningssystem för perioden 2020 – 2045. Michael delar med sig av sina tankar kring MFUS, vilka olika systemlösningar som är tänkbara och ger en överblick av marknaden för skolflygplan.

Senast ändrad: 1 november 2017
 

© Svensk Flyghistorisk Förening Region Stockholm