Hem Nyheter Aktiviteter Fotogalleri Nyhetsbrev Sök Om oss
 

SFF Stockholm - Mötesprogram

 
Mötesprogram Evenemangskalender Möteslokal Möteshistorik
 

Plats och tid: Armémuseum, Riddargatan 13 (T-bana Östermalmstorg) kl 14.00 hörsalen 4 tr, om inget annat anges.

Från och med den 2 februari 2016 så är det fri entré till Armémuseum. Att besöka våra föredragsmöten är kostnadsfritt för medlemmar i SFF, men för icke medlemmer debiterar Armémuseum en summa.

Bjud gärna med en eller flera kompisar! Ju fler desto bättre! Alla är välkomna på våra möten!

Hösten 2018 - mötesprogram och aktiviteter

Lördag 20 oktober

Öppet hus på Arlanda Flygsamlingar

Vi upprepar det mycket uppskattade arrangemanget från förra året och i samarbete med Arlanda Flygsamlingars Vänner bjuder SFF Stockholm in till höstens första medlemsaktivitet.

Medlemmar ur Arlanda Flygsamlingars Vänner (AFV) öppnar upp samlingarna för oss på lördag den 20 oktober mellan kl. 10.00 - 14.00.

Fri Entré! - men ett frivilligt bidrag i vår kollekthink eller via Swish är alltid välkommet! Passa även på att teckna ett medlemskap i Arlanda Flygsamlingars vänner och SFF om du inte redan är medlem.

Ingen föranmälan krävs! Kom när du har möjlighet mellan kl. 10-14. Ta gärna med några vänner & bekanta, grannen, eller barnen - alla är lika välkomna!

SFF Stockholm erbjuder kaffe, te, och saft med dopp!

Det finns endast ett begränsat antal parkeringsplatser vid Flygsamlingarna, så använd den intilliggande Swedavia parkering Alfa.

Om du kommer kollektivt så ta den kostnadsfria bussen "Alfa" från Flygplatsterminalen till ”Radisson Blu Arlandia Hotel” och därifrån en promenad på ca 200 meter längs Kabinvägen till ”Flygsamlingarna”.

Läs mer om Öppet hus här!

Söndag 11
november

Välkommen till föredrag om "Vingar för vinterkriget – den okända flygplanshjälpen till Finland"

Med Sovjetunionens anfall på Karelska näset den 30 november 1939 inleddes finska vinterkriget. Sverige förklarade sig vara icke-krigförande, vilket möjliggjorde att stödja Finland materiellt och tillåta rekrytering av frivilliga.

Men det mest omfattande flygstödet var något annat och kom att få avsevärt större betydelse. Finland hade på egen hand lyckats införskaffa ett stort antal stridsflygplan från Frankrike, Italien, Storbritannien och USA. Dessa flygplan – över 200 stycken – anlände till Finland genom Sverige med svenska statens goda minne och diskreta stöd.

Läs mer om föredraget här!

Söndag 9 december

Traditionellt julmöte med Sveriges bästa flyglotteri samt föredrag av Flygvapenchefen Mats Helgesson

Mats Helgesson berättar om Flygvapnet idag i ca 45 minuter och det finns även tid för frågor.

Begränsat antal platser. Om det blir fullt så har medlemmar i SFF företräde.

Läs mer om föredraget här!

Våren 2018 - mötesprogram och aktiviteter

Söndag 4 februari

"Hur var det att vara flygare i Luftwaffe under andra världskriget? - vad veteranerna berättade"- Föredrag av Christer Bergström.

Söndagen den 4 februari startar SFF Stockholm vårens möten på Armémuseum. Föredragshållare är Christer Bergström, som anses vara en av de världsledande experterna på Luftwaffe under andra världskriget. Vi kommer som vanligt att hålla ett kort årsmöte innan föredraget.

Läs mer om föredraget här!

Läs kallelsen till årsmötet här!

Söndag 11
mars

Välkommen till föredrag av Göran Hultin, som berättar om sin flygkarriär som bland annat fältflygare på F 8 Barkarby och F 18 Tullinge

Hur går tankarna när man just har skjutit ut sig ur en J 29, efter att ha kolliderat med en annan “Flygande Tunna” över Värmdö? Det vet Göran Hultin, eftersom att han varit med om just detta. Han har haft en lång karriär inom flyget, både som Fältflygare i Flygvapnet och helikopterförare och han kommer till SFF Stockholms möte på Armémuseum söndagen den 11 mars.

Läs mer om föredraget här!

Söndag 15

april

Välkommen till föredrag av Göran Hedqvist - "I etiopiska flygvapnets tjänst 1954-1962"

Söndag 15 april gästar Göran Hedqvist SFF Stockholms föredragsmöte på Armémuseum och han kommer att berätta om ett intressant kapitel i svensk flyghistoria, då ett stort antal svenskar reste till och bodde i Etiopien för att hjälpa till att bygga upp och hålla det etiopiska flygvapnet flygande.

Läs mer om föredraget här!

Senast ändrad: 5 december 2018
 

© Svensk Flyghistorisk Förening Region Stockholm