Välkommen på filmvisning av filmen om DC-3 Daisy!

På höstens första möte på Armémuseum har vi av Flygande Veteraner fått den stora äran att premiärvisa den helt nya filmen om DC-3 Daisy. Filmen är inspelad under förra året av ett professionellt produktionsbolag och har finansierats av Flygande Veteraner och av generösa donationer från föreningens medlemmar, flygentusiaster och föreningar. Bland annat har både SFF Stockholm och riksföreningen SFF – Svensk Flyghistorisk Förening bidragit till finansieringen. Som tack för detta kan vi nu visa den färdiga filmen för dig på vårt möte på Armémuseum 13 oktober, då Flygande Veteraners ordförande Henrik Boresäter visar och berättar om filmen.

Under 2023 firade DC-3 Daisy 80 år och i samband med detta passade föreningen Flygande Veteraner tillsammans med produktionsbolaget TTV media att spela in en dokumentärfilm under hela jubileumsåret.

Dokumentärfilmen berättar om Daisys historia från den dag hon föds i Kalifornien 1943, via Dagen-D i Normandie, SAS – Scandinavian Airlines, inrikesflyg i Linjeflyg i Sverige, Flygvapnet och hjälpflygningar i Etiopien tills idag då hon flygs och opereras av föreningen Flygande Veteraner. Filmen är 58 minuter lång och målet är att filmen ska visas på TV, både i Sverige och i övriga världen. Men nu har du chansen att se filmen före alla andra.

Du kan redan nu titta på filmens trailer nedan.

Armémuseum har numera likt alla andra statliga museer entréavgift. Om du bara tänker besöka SFF Stockholms föredragsmöten så behöver du inte betala någon avgift. Säg bara till i kassan att du ska delta i mötet. Däremot om du även planerar att titta på museets utställningar, antingen före eller efter vårt möte, så ska full entréavgift erläggas.

Bjud gärna med en eller flera kompisar! Ju fler desto bättre! Ingen föranmälan! Alla är välkomna på våra möten – du behöver inte vara medlem i SFF för att delta!

Plats: Armémuseum, hörsalen 4 tr. Riddargatan 13 (T-bana Östermalmstorg)
Datum och tid: Söndag den 13 oktober 2024 kl. 14.00 (insläpp ca 13:30)
Entré: Fri entré till museet för dig som ska delta i mötet.
Arrangör: Svensk Flyghistorisk Förening, region Stockholm

Hjärtligt välkommen!!

Foto: Harri Vrethed