Hem Nyheter Aktiviteter Fotogalleri Nyhetsbrev Sök Om oss

 

Evenemangstips - Nyköpings flyg- och motordag 31 augusti

Skrivet datum: 26 augusti 2014

Uppdaterat datum: 26 augusti 2014

Text: Robert Malmstedt

 

F 11 MuseumNu på söndag den 31 augusti 2014 mellan klockan 10.00-16.00 blir det flyg- och motordag i Nyköping, endast en timmes bil- eller bussresa från Stockholm. Som vanligt kommer det att bli extra mullrigt i luftrummet ovanför F 11-museum. Då bjuds det på luftig underhållning av många legendariska flygplan.

Grindarna öppnar kl. 10.00 och vid 11.10 drar flygshowen igång med överflygning och ankomst av Flygande Veteraners DC-3 Daisy. Flygprogrammet fortsätter med Biltemas Spitfire, 4-grupp Saab Safir, Vampire, Saab B17, Sk 16, J 29 Tunnan, Jas 39 Gripen för att bara nämna några programpunkter.

Dagen kommer att vara full av aktiviteter. Passa på att gå ombord i DC-3 Daisy och prata med piloter och mekaniker. Har du tur och köper vinstlotten i Flygande Veteraners lotteri, så kan du gå hem med högvinsten som är ett års medlemskap i Flygande Veteraner samt en rundflygning med DC-3:an.

Kustbevakningsflyget har öppet hus och visar havsövervakningsplanet Dash 8 Q-300, som bland annat användes vid skogsbranden i Västmanland. Lyssna till personalen som var med och se bilder. Ta en flygtur i F 11-museets Viggen- och Cessna-simulatorer, som har drop-in hela dagen. Automobilsällskapet Nyköping kommer att visa upp ett hundratal entusiastbilar som ska tävla om dagens vackraste ekipage - bil och kläder. SFF finns på plats i hangar 2001.

Hela flygprogrammet hittar du på F 11-museums hemsida.

Har du ingen bil så är ett tips att ta flygbussen till Skavsta från Cityterminalen. Kolla in Flygbussarnas hemsida för tidtabell och pris.

Sista passagen

J 29 Tunnan vid F 11 museums jubileumsdag 2011. Foto: Gunnar Åkerberg.

Överflygning med DC-3 Daisy

Överflygning med DC-3 Daisy 2011. Foto: Gunnar Åkerberg.

 

 

© Svensk Flyghistorisk Förening Region Stockholm