Hem Nyheter Aktiviteter Fotogalleri Nyhetsbrev Sök Om oss

 

Premiär för SFF Stockholms Roll Up på IPMS Open 2009

Skrivet datum: 11 april 2009

Uppdaterat datum: 6 oktober 2013

Text: Robert Malmstedt

 

 

På IPMS Open 2009 helgen 4 - 5 april var det premiärvisning av SFF Stockholms nya Roll Up. En Roll Up är en mycket portabel bildbanderoll som kan användas på utställningar, mässor och vid andra tillfällen där vi vill visa upp oss och representera SFF.

 

När den är i hopfällt läge ryms den i en skyddande väska och väger inte mer än 5 kilo. Själva bildbanderollen ligger vid transport och förvaring ihoprullad och skyddad i Roll Up:ens fot. När den ska användas monteras den på nolltid och banderollen rullas upp och fästes på den medföljande stödpinnen. Bilden är tryckt på en "PolyBanner-väv" som håller sig spikrak och tål att torkas av, samt att den inte ger reflexer vid belysning. Storleken är 85 x 215 cm.

 

En projektgrupp bestående av Gunnar Åkerberg, Steve Jernströmer, Bernt Olsson och Peter Fredriksson har tillsammans arbetat med designen, bildval och den text som är tryckt på banderollen. För att få maximal effekt bör inte texten vara för lång, men ändå förmedla det budskap vi vill få fram. Valet föll på: "Flygintresserad? Vi bevarar svensk flyghistoria!", samt föreningens namn, logga och webbadress.

 

Bilderna är också valda med omsorg. Överst är en interiörbild i cockpit på ett modernt trafikflygplan, i mitten en uppvisningsbild av JAS 39 Gripen i luften och nederst en bild på Flygande Veteraners DC-3 "Daisy". Med dessa tre bilder täcker vi in både civilt, militärt, modernt flyg och veteranflyg.

 

 

Projektgruppen för SFF Stockholms Roll Up 
Projektgruppen som tagit fram vår Roll Up består av Gunnar Åkerberg, Steve Jernströmer, Bernt Olsson och Peter Fredriksson (ej med på bilden).
Foto: Robert Malmstedt.
 
 Roll Up:en i nedmonterat tillstånd
Roll Up:en i nedmonterat tillstånd. Bilden är ihoprullad i Roll Up:ens fot.
Foto: Gunnar Åkerberg.
 
 Roll Up med väska
När Roll Up:en är i hopfällt läge ryms den i en skyddande väska och väger inte mer än 5 kilo. Foto: Gunnar Åkerberg.
 
SFF Stockholm Roll Up.
Roll Up:en i all sin prakt. Snart på en mässa eller utställning nära dig!

 

 

 

 

© Svensk Flyghistorisk Förening Region Stockholm