Hem Nyheter Aktiviteter Fotogalleri Nyhetsbrev Sök Om oss

 

Upplev flygåret 2009 genom Gunnar Åkerbergs lins

Skrivet datum: 29 september 2010

Uppdaterat datum: 6 oktober 2013

Text: Bernt Olsson

 

Nu på söndag den 3 oktober är det dags för Gunnar Åkerberg att visa några av sina flygbilder på SFF Stockholms första höstmöte på Armémuseum i Stockholm.

 

Du har säkert redan sett några av Gunnars bilder. Han är en välkänd flygfotograf och hans bilder och reportage är frekvent förekommande i tidningar som Flygrevyn, SFT, och Flygande Veteraners medlemstidning. Under åren har också artiklar och bilder förekommit i utländska tidskrifter som exempelvis Air Forces Monthly, Air International, Airliners, FlyPast, Aeroplane & Flugzeuge Classic. Kort sagt: Gunnars bilder är väl spridda!

Nu på söndag den 3 oktober ges Du och alla andra flygfotointresserade chansen att njuta av Gunnars bilder. Vi kommer att få se en bildkavalkad från flygåret 2009. En mix av bilder på civila & militära flygplan visas. Allt från segelflyg till propeller- och jetflyg samt helikoptrar. Både äldre och nyare flygplanstyper finns med i visningen. Många bilder är tagna på flygdagar i Sverige och utomlands, från exempelvis: Flygfesten i Dala-Järna, Göteborg Aero Show, Rygge Air Show, Flying Legends och RIAT samt på mindre fly-in som sporrhjulsträffen i Håtuna. Den stora internationella militära flygövningen Cold Response i Norge samt den omdebatterade Natoövningen Loyal Arrow på F 21 är andra exempel på vad som finns med i bildmaterialet.

 

Tid: 3 oktober kl. 14.00.

Plats: Armémuseum i Stockholm, Riddargatan 13 (T-bana Östermalmstorg) i loftsalen på 4 trappor. För besök på SFF-aktivitet behövs ej entréavgift erläggas på museet.

 

Bjud gärna med några vänner! Ju fler desto bättre! Välkomna!

 

Med vänlig hälsning

Bernt Olsson

SFF Stockholm

 

 

Gunnar Åkerberg med sin kamera på väg till ytterligare ett spännande fotouppdrag. Foto: © Anders Annerfalk

Gunnar Åkerberg med sin kamera på väg till ytterligare ett spännande fotouppdrag. Foto: © Anders Annerfalk.

 

 

 

 

 

© Svensk Flyghistorisk Förening Region Stockholm