Hem Nyheter Aktiviteter Fotogalleri Nyhetsbrev Sök Om oss

 

Arlanda Flygsamlingar har öppet för visning söndag den 15 oktober

Skrivet datum: 1 oktober 2017

Uppdaterat datum: 1 oktober 2017

Text: Gunnar Åkerberg

 

I samarbete med Arlanda Flygsamlingars Vänner bjuder SFF Stockholm in till höstens första medlemsaktivitet.

Medlemmar ur Arlanda Flygsamlingars Vänner (AFV) öppnar upp samlingarna för oss på söndag den 15 oktober mellan kl. 10.00 - 14.00.

  • Fri Entré - men ett frivilligt bidrag i vår kollekthink är alltid välkommet! Alla insamlade bidrag går oavkortat till Arlanda flygsamlingars Vänners verksamhet. Passa även på att teckna ett medlemskap i AFV och SFF om du inte redan är medlem.
  • Ingen föranmälan krävs. Kom när du har möjlighet. Ta gärna med några vänner & bekanta, grannen, eller barnen - alla är lika välkomna!
  • SFF Stockholm bjuder alla besökare på fika med dopp!

Arlanda Flygsamlingars Vänner underhåller och renoverar samlingarna genom frivilligt arbete. Det pågår ständigt renoveringsarbeten och flygplan och andra föremål tillförs samlingarna. Du som inte har besökt Arlanda Flygsamlingar under den senaste tiden kommer upptäcka att det hänt mycket sedan sist.

Vid Arlanda Flygsamlingar finns drygt 30 st. flygplan. Bland renoveringsobjekten finns en Albatros B.IIa från 1917, en Klemm Kl 35 från 1940 och en DC-9 simulator. Ett unikt flygplan är den Avro Avian från 1929 som efter att under 25 års hängt i taket i Eurostop återlämnades till samlingarna den 21 augusti. Detta flygplan genomgår nu översyn varefter det återigen skall hissas upp i taket, men nu på Arlanda Flygsamlingar!

Se vägbeskrivning och mera om renoveringsprojekten på http://www.arlandaflygsamlingar.se fri parkering innanför grindarna. Passa även på att besöka Jumbo Stay och ta en fika ombord i deras café, som ligger inom gångavstånd från Arlanda Flygsamlingar https://www.jumbostay.se/

Ta gärna med kameran till Arlanda. Det finns mycket att fotografera på Arlanda Flygsamlingar och vid flygplatsen.  Foto: Gunnar Åkerberg

Ta gärna med kameran till Arlanda. Det finns mycket att fotografera på Arlanda Flygsamlingar och vid flygplatsen. Foto: Gunnar Åkerberg.

Avro 594, Avian IV är tillbaka på Arlanda Flygsamlingar efter 25 år på Eurostop. Foto: Jan Forsgren.

Avro 594, Avian IV är tillbaka på Arlanda Flygsamlingar efter 25 år på Eurostop. Foto: Jan Forsgren.

MFI-10 ”Vipan” och Junkers W 34 är några av många unika flygplan som finns på Arlanda Flygsamlingar. Foto: Gunnar Åkerberg

MFI-10 ”Vipan” och Junkers W 34 är några av många unika flygplan som finns på Arlanda Flygsamlingar. Foto: Gunnar Åkerberg.

Svensk Flygtjänsts Douglas Skyraider. Foto: Gunnar Åkerberg

Svensk Flygtjänsts Douglas Skyraider. Foto: Gunnar Åkerberg.

Cockpit på Douglas Skyraider. Foto: Gunnar Åkerberg

Cockpit på Douglas Skyraider. Foto: Gunnar Åkerberg.

Utsikt från samlingarnas Lockheed 12 Electra Jr. Foto: Gunnar Åkerberg

Utsikt från samlingarnas Lockheed 12 Electra Jr. Foto: Gunnar Åkerberg.

Passa även på att besöka Jumbo Stay och ta en fika ombord i deras café, som ligger inom gångavstånd från Arlanda Flygsamlingar. Foto: Gunnar Åkerberg

Passa även på att besöka Jumbo Stay och ta en fika ombord i deras café, som ligger inom gångavstånd från Arlanda Flygsamlingar. Foto: Gunnar Åkerberg.

Fika ståndsmässigt i nosen på en Boeing 747 hos Jumbo Stay. Foto: Gunnar Åkerberg

Fika ståndsmässigt i nosen på en Boeing 747 hos Jumbo Stay. Foto: Gunnar Åkerberg.

 

 

© Svensk Flyghistorisk Förening Region Stockholm