Hem Nyheter Aktiviteter Fotogalleri Nyhetsbrev Sök Om oss

 

Evenemangstips - Modellexpo 08-Open 2017

Skrivet datum: 4 april 2017

Uppdaterat datum: 5 april 2017

Text: Robert Malmstedt

 

SFF Stockholm 25 år!Nu i helgen den 8-9 april arrangerar IPMS Stockholm Modellexpo 08-Open 2017 i Skytteholmsskolan i Solna. Med över 30 års tradition är Modellexpo 08-Open en av de största skalamodell/miniatyrutställningen i sitt slag i Sverige och ett av de viktigaste i Norden.

Modellexpo 08-Open är mycket mer än SM i plastmodellbygge, där finns också modellhandlare såväl företag som privathandlare, café med fika och mackor, föreningsutställningar med bl. a. Miniatyrsällskapet, Flaskskepparna och Svenska Modellhästföreningen. Det kommer också att finnas ett antal specialutställningar där Finlands 100-åriga självständighet firas, en Matchbox-utställning och en utställning av pågående arbete (WIP). Årets utställningstema är Science Fiction med både utställnings och tävlingsklasser. Under lördagen hålls också bilmodelltävlingen CCM-Open.

Gilla SFF Stockholm på Facebook!SFF delar ut två pris!

SFF Stockholm finns som vanligt på plats med informationsbord och delar i år ut två pris. Dels SFF vandringspris, som vi i år delar ut för 19 gången, till byggare av bästa flygplansmodell eller modell av annat föremål med svensk militär eller civil flyganknytning. En förteckning övar alla tidigare mottagare av SFF:s Vandringspris hittar du här!

Eftersom det är 50 år sedan Saab 37 Viggen flög för första gången så kommer Svensk Flyghistorisk Förening att i år även dela ut ett specialpris till bästa Viggenmodell.

FVC på plats!

Om allt går som planerat så kommer Flygvapenchefens pris i år att delas ut av flygvapenchefen Mats Helgesson själv.

Läs även notisen från förra årets evenemang här!

Datum och tid: Lördagen den 8 april 2017 kl 12-16 och söndagen den 9 april 2017 kl 10-15

Plats:  Skytteholmsskolan i Solna

Arrangör: IPMS Stockholm

Inträde besökare: 80:- , under 15 år eller IPMS-medlem gratis.

Mer info på ipmsstockholm.se/home/08-open/

ModellExpo 08 Open 2017

ModellExpo 08 Open 2017.

Hans Fehrnströms realistiska diorama av Underrättelsepluton S37. Dioramat föreställer en underrättelsepluton från F13 som var grupperad på Eskilstunabasen tidigt 80-tal. En komplett klargöringsplats grupperad i ”bakom”. Med modeller av SF 37/SH 37 och många scratchbyggda modeller av utrustning och fordon som tillhör basen. Denna modell visar på ett  utomordentligt bra sätt hur en underrättelsepluton grupperade och där samtliga komponenter och fordon ingår. Detta diorama kammade hem i stort sett alla pris på ModellExpo 08 Open 2014, även SFF Vandringspris. Foto: Johan Tilosius.

Hans Fehrnströms realistiska diorama av Underrättelsepluton S37. Dioramat föreställer en underrättelsepluton från F13 som var grupperad på Eskilstunabasen tidigt 80-tal. En komplett klargöringsplats grupperad i ”bakom”. Med modeller av SF 37/SH 37 och många scratchbyggda modeller av utrustning och fordon som tillhör basen. Denna modell visar på ett utomordentligt bra sätt hur en underrättelsepluton grupperade och där samtliga komponenter och fordon ingår. Detta diorama kammade hem i stort sett alla pris på ModellExpo 08 Open 2014, även SFF Vandringspris. Foto: Johan Tilosius.

Koncentrerade domare bedömer en Viggenmodell. Foto: Gunnar Åkerberg.

Koncentrerade domare bedömer en Viggenmodell. Foto: Gunnar Åkerberg.

Ett av de graverade glasen som utgör priset för bästa Viggenmodell. Foto: Ulf Delbro.

Ett av de graverade glasen som utgör priset för bästa Viggenmodell. Foto: Lars Nordqvist.

 

 

© Svensk Flyghistorisk Förening Region Stockholm