Hem Nyheter Aktiviteter Fotogalleri Nyhetsbrev Sök Om oss

 

Evenemangstips - Öppet hus på Västerås Flygmuseum lördagen den 15 augusti

Skrivet datum: 6 augusti 2015

Uppdaterat datum: 6 augusti 2015

Text: Robert Malmstedt

 

Lördagen den 15 augusti bjuder Västerås Flygmuseum och Flygande Veteraner in till öppet hus mellan kl. 11.00 och 16.00. Passa på att besöka Sveriges mest intressanta och levande flygmuseum och kanske ta en flygtur i en luftens legend DC-3! Ta med alla dina vänner och din familj. Dagen till ära är det fri entré för alla!

Öppet hus Västerås Flygmuseum 2015-08-15

Museet har en stor flygplansamling att beskåda, varav många plan är luftvärdiga och och kan ses på flyguppvisningar runt om i landet. Dessutom har museet flera flygsimulatorer i drift, både civila och militära.

Se Västerås från ovan i en riktig veteran!

Det är troligt att det även kommer att genomföras en del flygningar över fältet även om det inte rör sig om en formell flyguppvisning. Flygande Veteraner kommer att genomföra en eller flera rundflygningar med DC-3 Daisy. Om du ännu inte har flugit med en DC-3 och är sugen på att se omgivningarna över Västerås från ovan, så har du chansen nu! Daisy har ett unik historia och var bland annat med vid luftlandsättningen över Normandie på Dagen D under Andra Världskriget. Flygplanstypen DC-3 firar dessutom sitt 80-årsjubileum just i år!

Klicka på länken nedan för att läsa mer om flygningen och boka plats. Om du inte ännu är medlem i föreningen, så bjuder Flygande Veteraner på medlemskapet om du bokar denna flygning! Flygningen måste dock förbokas och betalas senast den 10 augusti. Det kommer INTE att vara möjligt att boka flygning på plats!

http://flygandeveteraner.se/aktuellt-och-senaste-nytt/2015-08-03-daisy-deltar-i-oppet-hus-pa-vasteras-flygmuseum-15-augusti.html

Se rörlig klargöring av J 35 Draken!

Föreningen Svensk Flygbasmateriel som är verksamma inom Västerås Flygmuseum kommer under öppet hus att förevisa hur rörlig klargöring av en J 35 Draken gick till enligt enligt Bas-90 konceptet. Man kommer givetvis att använda ett flertal fordon och ha tidstypisk klädsel.

Mycket att göra och att se

Det blir visning av DC-3 Daisy på plattan och Flygande Veteraners tekniker och piloter finns på plats för att svara på frågor. Flygande Veteraner kommer även att sälja lotter och profilprodukter. När hungern sätter in så kommer det självklart finnas möjlighet att köpa såväl korv, dryck, fika och godis på plats.

TID: Lördagen den 15 augusti mellan kl. 11.00-16.00.

PLATS: Västerås Flygmuseum, Hässlögatan 16 i Västerås. Vägbeskrivning HÄR!

Välkomna!

 

 

© Svensk Flyghistorisk Förening Region Stockholm