Hem Nyheter Aktiviteter Fotogalleri Nyhetsbrev Sök Om oss

 

Flygfotoshow på hög nivå och generöst jullotteri på SFF Stockholms julträff

Skrivet datum: 25 januari 2015

Uppdaterat datum: 25 januari 2015

Text: Bernt Olsson

 

I konkurrens av huvudstadens starka utbud av julmarknader, julkonserter och adventsaktiviteter valde ett 60-tal besökare att istället gå till SFF Stockholms julmöte på Armémuseum 7 december. De blev inte besvikna.

Julmötet bestod som vanligt av ett traditionellt jullotteri och en professionell flygbildvisning av vår egen regionledamot Gunnar Åkerberg. Gunnar är en välkänd flygfotograf som medverkar i Flygrevyn, Svensk Flyghistorisk Tidskrift, Flygande Veteraners tidskrift, boken ”Flyg idag", i utländska flygtidskrifter och böcker samt på vår egen hemsida www.sffsto.se.

Julmötets bildvisning var en tilltalande mix med bilder från 2013 på civila och militära flygplanstyper, både gammalt och nytt. Propeller och jet. Från flygdagar i Sverige och utomlands. Publiken blev serverad en synnerligen välmatad och proffsig bildkavalkad! Bland annat exklusiva bilder från besök på den internationella flygövningen Red Flag på Nellis Air Force Base i Nevada, USA, där även svenska Flygvapnet med JAS 39 Gripen deltog. Gunnar fick också tillfälle att flyga med US Air Force Boeing KC-135R Stratotanker och fotografera lufttankning av F-22 Raptor. Med enastående bra bilder.

Gunnar anser sig blygsamt vara en amatörfotograf men efter hans bildvisningar och medverkan i flygtidskrifter konstaterar vi att han är en mycket kompetent frilansfotograf och flygskribent.

Julmötet avslutades med det traditonella jullotteriet. I vår regions början för drygt 22 år sedan var det ett skinklotteri. Julotteriet har under åren vuxit till ett rejält flyglotteri med digert prisbord med flygresor, flygkonstverk, flygböcker, flyg-dvd med mera som generösa givare skänkt oss. Med tanke på de suveräna högvinsterna är lottpriset på 20:- per lott mycket förmånligt. En medlemsförmån bara det. Intäkterna från lotteriet går oavkortat till SFF Stockholms mötesverksamhet.

Vi tackar följande givare till lotteriet: Konstnären Jan-Olov Andersson för en suverän akvarellmålning av Saab Scandia, Malmö Aviation som generöst skänkte ett vinstbevis för valfri tur- och returflygning för två inom deras linjenät! Eckerölinjen bjöd på kryssningar,Vallentuna Aviatörförening ett vinstbevis för rundflyg med DC-3 Congo Queen samt flygböcker och dvd från Steve Jernströmer, Bengt Simson och Bernt Olsson.

Julmötets föredragshållare var flygfotografen Gunnar Åkerberg. Foto: Bernt Olsson.

Julmötets föredragshållare var flygfotografen Gunnar Åkerberg.
Foto: Bernt Olsson.

Lotteridragning av Heidi Klawan, Bernt Olsson och Birgitta Thorsén. Foto: Robert Malmstedt

Lotteridragning av Heidi Klawan, Bernt Olsson och Birgitta Thorsén. Foto: Robert Malmstedt

Vinnarna av högvinsterna i jullotteriet uppradade: Bengt Lindgren vann en tur och retur-flygning med Malmö Aviation, Peter Lindström vann en rundflygning med Vallentuna Aviators DC-3 Congo Queen och Lars Andersson vann en vacker akvarellmålning föreställande Saab Scandia SE-BCA av konstnären Jan-Olov Andersson. Foto: Foto: Thorsten Fridlizius.

Vinnarna av högvinsterna i jullotteriet uppradade: Bengt Lindgren vann en tur och retur-flygning med Malmö Aviation, Peter Lindström vann en rundflygning med Vallentuna Aviatörförenings DC-3 Congo Queen och Lars Andersson vann en vacker akvarellmålning föreställande Saab Scandia SE-BCA av konstnären Jan-Olov Andersson. Foto: Foto: Thorsten Fridlizius.

 

 

© Svensk Flyghistorisk Förening Region Stockholm