Hem Nyheter Aktiviteter Fotogalleri Nyhetsbrev Sök Om oss

 

Föredrag om Slaget om England samt flyghistoriska evenemangstips

Skrivet datum: 18 maj 2015

Uppdaterat datum: 18 maj 2015

Text: Robert Malmstedt

 

I höst kommer författaren och militärhistorikern Christer Bergström att gästa ett av SFF Stockholms möten på Armémuseum och hålla föredrag om Slaget om England. Vi vet ännu inte exakt vilket datum, men vi vill passa på att informera om detta redan nu. Vi kommer att informera om datum för höstens möten här på hemsidan och i SFT så snart vi fått dessa bekräftade.

Christer Bergström med sin bok Slaget om England.Christer Bergström har specialstuderat slaget om England sedan tonåren - alltså i 40 år - och har under denna tid träffat och intervjuat mängder av pilotveteraner och gjort riktiga djupdykningar i arkiven.

Genom sina kontakter med pilotveteraner har Christer fått tillgång även till originaldokument som inte finns i de officiella arkiven, utan i privat ägo. Det rör sig bl.a. om sådant som tyskarna fick i uppdrag att förstöra vid krigsslutet, men istället tog med sig hem. I slutet av förra året utkom Christer Bergströms bok “Slaget om England” som har fått lysande recensioner.

Christer arrangerar dessutom diverse resor och evenemang, bland annat “Luftwaffehelg”, “VIP-resa om Slaget om England” och “Luftwaffe VIP-resa”. Läs mer om dessa evenemang och resor på hans hemsida http://www.bergstrombooks.se/resor.htm. För att boka deltagande så maila Christer direkt på adress vaktelforlag@gmail.com.

Luftwaffe-VIP-resa-24-29-juni-2015 (pdf)
Studieresa-Auschwitz-3-7-augusti-2015 (pdf)
VIP-resa-Slaget-om-England-75-aarsjubileet​ (pdf)

Vaelkommen-till-Luftwaffehelg-4-med-oktoberfest (pdf)

 

 

© Svensk Flyghistorisk Förening Region Stockholm