Hem Nyheter Aktiviteter Fotogalleri Nyhetsbrev Sök Om oss

 

Öppet hus på Arlanda på lördag den 15 september

Skrivet datum: 11 september 2012

Uppdaterat datum: 6 oktober 2013

Text: Bernt Olsson

 

STOCKHOLM ARLANDA AIRPORT 50 ÅR

 

Stockholm Arlanda Airport bjuder in allmänheten till öppet hus lördag 15 september. 11.00 - 15.00 Flygplatsen kommer avlysa bana 3 för trafik och vid brandstation öst är det statisk utställning av SAS Boeing 737, Le Caravelle Club visar sin Caravelle, visning av brandbilar, snöröjningsfordon och andra flygplatsfordon. Rundflyg med helikopter. Kanske en DC-8 bogseras dit också. Korv och fika finns att köpa. Buss från terminalerna till 3:e banan. Aktiviteter även i Sky City. Se Arlandas hemsida.

 

Arlanda flygsamlingar har öppet, Arlanda Flygsamlingars Vänner visar de fina samlingarna. Vi från SFF Stockholm är också på plats och visar flygfilmer.

 

Passa på att se dessa fina och unika flygsamlingar, det är en del av vårt nationella kulturarv! Arlandas flygsamlingar har en oviss framtid eftersom nuvarande ägare Luftfartsverket som affärsdrivande verk inte får syssla med museal verksamhet. En utredning är på gång om ny myndighet, Statens Trafikhistoriska Museer som skall ansvara för Järnvägsmuseum och Vägmuseum. Bra text om visionen om framtida civilt luftfartsmuseum: http://arlandaflygsamlingar.se/ Arlanda flygsamlingar ligger inte långt ifrån 3:e banans aktiviteter.

 

Du som har DN-kort åker gratis med Arlanda Express och kan även fika billigt på Jumbo Stay. Medlemmar i SFF får 25% rabatt på Jumbo Stay. Ombord finns intressant historik om denna Boeing 747. http://www.dnkort.se/sv/artiklar/upplevelse/ak-med-oss-till-oppet-hus-pa-stockholm-arlanda-airport.html

 

Bernt Olsson

SFF Stockholm

 

 

Arlanda Flygsamlingar. Foto: Gunnar Åkerberg

Arlanda Flygsamlingar. Foto: Gunnar Åkerberg

 

 

 

 

© Svensk Flyghistorisk Förening Region Stockholm