Hem Nyheter Aktiviteter Fotogalleri Nyhetsbrev Sök Om oss

 

Tre evenemangstips från SFF Stockholm

Skrivet datum: 14 april 2015

Uppdaterat datum: 14 april 2015

Text: SFF Stockholm

 

Nu är vårens föredragsmöten på Armémuseum avklarade och vi har en skön vår och sommar att se fram emot. Vi återkommer med datum för höstens möten senare.

Under tiden ska vi försöka tipsa om andra flygrelaterade evenemang i vår region och i vår närhet. Vi börjar redan nu med nedanstående intressanta evenemang.

Föredrag om Gottrörahaveriet på Arlanda Flygsamlingar

Lördagen den 18 april har Arlanda flygsamlingar årsmöte. Efter mötet så håller Henrik Elinder från Statens haverikommission ett föredrag om Gottrörahaveriet. Han ansvarade för utredningen av detta haveri.

Passa även på att titta på nosen från den havererade "Dana Viking" som är utställd på Arlanda Flygsamlingar. Det var SFF Stockholm med god hjälp av Sture Friedner som räddade denna nos från skrotning. Nu är den en attraktion på samlingarna!

Alla är välkomna!


Datum och tid: Lördag den 18 april 2015 kl. 13.00

Plats: Arlanda flygsamlingar

Arrangör: Arlanda flygsamlingar

Läs mer på  http://arlandaflygsamlingar.se/

Modellexpo 08-Open 2015 - Årets modellevenemang!

IPMS Stockholm arrangerar Modellexpo 08-Open 2015 den 18-19 april, 2015. Evenemanget äger rum i Skytteholmskolan i Solna. Med över 30 års tradition är Modellexpo 08-Open ett av de största evenemangen i sitt slag i Sverige och ett av de viktigaste i Norden. Modellexpo 08-Open är mycket mer än en tävling, där finns också handlare, workshops, föredrag, café Shake’n’Bake, en mängd modellbyggare samt ett antal specialutställningar.

Datum och tid: Lördag-Söndag den 18-19 april 2015.

Plats: Skytteholmskolan i Solna

Arrangör: IPMS Stockholm

Läs mer!

Föredrag på Tekniska museet - ”Förarlösa flygplans hemliga värld"

Kvällens föredragshållare Peter Enoksson kommer att berätta om de förarlösa flygplans hemliga värld. Här handlar det naturligtvis mycket om den elektronik som är nödvändig, ett område som Peter är expert inom.


Datum och tid: onsdagen den 22 april 2015 kl 18.00.

Plats: Tekniska museet, Museivägen 7, Stockholm

Arrangör: KSAK DM Kungliga Svenska Aeroklubben - Direktanslutna Medlemmar

Alla är välkomna! Fritt inträde från kl 17! Det innebär möjligheter att titta på museet under en timme innan föredraget!

 

 

© Svensk Flyghistorisk Förening Region Stockholm