Hem Nyheter Aktiviteter Fotogalleri Nyhetsbrev Sök Om oss

 

Utställning av flyghistoriska flygplansmodeller i Österåker

Skrivet datum: 4 september 2012

Uppdaterat datum: 6 oktober 2013

Text: Mats Johansson

 

Mats Johansson - Modellbyggare - Illustratör - Aviatör.

 

Österåkers Konsthall Länsmansgården 20 oktober - 4 november 2012

 

 

Mina intressen modellflyg och tecknande ledde tidigt till mitt yrke och jag har arbetat med modellbygge och teknisk illustration under större delen av mitt liv. Jag har genom åren arbetat åt både museer, reklambyråer, tidningar och industrin. 2008 fick jag uppdraget att tillverka utställningsmodellen av den nedskjutna DC-3:an till Flygvapenmuseum i Linköping. Ett projekt som tog 1500 tim att fullborda. Utställningen vann årets utställning och årets museum 2011. På Österåkers konsthall, Länsmansgården, ställer jag ut modeller av historiska flygplan och prov på teknisk illustration. Från Bleriot XI från 1910 till Flygande Tunnan från 1950. Även föremål från den nedskjutna DC-3:an från Flygvapenmuseums samlingar kommer att visas. Jag ritar i datormiljö och bygger i det mjuka härliga träslaget balsa. Mina modellbyggsatser efterfrågas både i Norden och i övriga världen. Modellerna byggs både som flygande och som dekorationsföremål i privat och offentlig miljö. Jag flyger också "riktiga" segel- och motorflygplan sedan 30 år.

 

Bland mina uppdragsgivare finns: Flygvapenmuseum, SAAB Aircraft Ab, Allt om Hobby, Ny Teknik, Teknikens Värld, Flygrevyn, RCM&E, Model Airplane News, Atlas Copco, PIAB, Wings förlag A/S.

 

 

Utställning av flyghistoriska flygplansmodeller i Österåker

Utställning av flyghistoriska flygplansmodeller i Österåker

 

 

Tid: 20 oktober - 4 november.

Öppet: lördag & söndag kl 12:00-16:00.

Vernissage lördag 20 oktober kl 12:00-16:00

 

Föredrag om modellbygge: Onsdag 24 oktober kl 18:00

 

Plats: Österåkers Konsthall Länsmansgården ligger i Åkersberga, ca 30 km norr om Stockholm. Adressen är Kantarellvägen 12, invid länsväg 276 i nordöstra delen av Åkersberga.

 

Övrigt: Kaffe och lättare förtäring finns i cafeét. Fritt inträde och parkering.

 

Utställningen arrangeras i samarbete med: Flygvapenmuseum, Allt om Hobby, Svensk Flyghistorisk Förening, PE-film och Österåkers Konsthall Länsmansgården.

 

Sprid gärna denna information till andra som kan vara intresserade!

 

Välkommen!

 

 

Mats Johansson,

MJD Models

Tel: 070-531 35 31

E-mail: info@mjd.se

 

 

 

© Svensk Flyghistorisk Förening Region Stockholm