Hem Nyheter Aktiviteter Fotogalleri Nyhetsbrev Sök Om oss

 

Vi firar 20 år med Sveriges bästa flyglotteri!

Skrivet datum: 4 december 2012

Uppdaterat datum: 6 oktober 2013

Text: Bernt Olsson

 

SFF Stockholm firar som bekant 20 år i år och det firar vi med Sveriges bästa flyglotteri! Endast 300 lotter finns, så det är stor chans att vinna! Lottpriset är 20 kronor. Det kommer att bli många som går hem lite extra glada från vårt möte på söndag den 9 december!

 

Innan bildvisningen med flygfotografen Gunnar Åkerberg som kommer att visa bilder från flygåret 2011 säljer vi lotter. Efter bildvisningen, som varar cirka en timma, har vi dragning.

 

För det mycket facila lottpriset 20:- kan du vinna en akvarellmålning med flygmotiv av konstnären Jan-Olov Andersson, värde 2.000:- eller vad sägs om en inrikes flygning tur och retur för två personer med Malmö Aviation, som återigen generöst bjudit oss på värdebevis, ett värde av knappt 10.000:- om man t ex flyger Bromma - Malmö för två tur och retur! Kan bli din för endast 20:-!


Nextjet har ånyo frikostigt skänkt  ett vinstbevis, valfri tur och returresa inom NextJets linjenät!  Även det till ett värde av tusentals kronor!


Givmilda är även Vallentuna Aviatörförening  som  på nytt skickat ett värdebevis,  en rundflygning med DC-3 Congo Queen. Värde 500:-


Utöver högvinsterna har vi många andra vinster som böcker, filmer och byggsatser. Som medlemmar och företag skänkt lotteriet. Endast 300 lotter finns, så det är stor chans att vinna! Lottpriset är 20 kronor. Det kommer att bli många som går hem lite extra glada från vårt möte på söndag!
 
Intäkterna från lotteriet går oavkortat till SFF Stockholms mötesverksamhet. Från SFF Stockholms start 1992  har julmötet haft jullotterier.  I begynnelsen var det ett skinklotteri men har under åren vuxit till ett rejält flyglotteri med flygresor.  flygkonstverk och flygböcker. Akvarellkonstnären och SFF-medlemmen Jan-Olov Andersson i Almunge har nu för 15:e året skänkt oss en tavla med flygmotiv!

 

Följande har generöst skänkt priser till vårt flyglotteri:

 

Malmö Aviation, NextJet, Vallentuna Aviatörförening, Tarangus AB, Saab, Jan-Olov Andersson, Hasse Averbo, Steve Jernströmer, Bengt Simson Bengt Kock, Flygande Veteraner, Bernt Olsson, Gunnar Åkerberg och Mats Johansson. SFF Stockholm tackar dessa hjärtligt!


Armémuseum har fri entré hela december, passa på att utforska hela det intressanta museet på söndag innan du åker upp till hörsalen och deltar i vårt julmöte kl 14.00!

 

Plats: Armémuseum i Stockholm, Riddargatan 13 (T-bana Östermalmstorg) hörsalen 4 tr.

Tid: Söndagen den 9 december kl. 14.00

Armémuseum har fri entré hela december! Bjud gärna med några vänner! Ju fler desto bättre!

Arrangör: Svensk Flyghistorisk Förening, Region Stockholm

 

VÄLKOMNA!


Med vänlig hälsning

Bernt Olsson

Ordförande

SFF Stockholm

 

 

Vackra flygtavlor och flygresor med NextJet, Malmö Aviation och Vallentuna Aviatörförening är högvinster i årets jubileumslotteri!

Vackra flygtavlor och flygresor med NextJet, Malmö Aviation och Vallentuna Aviatörförening är högvinster i årets jubileumslotteri!

 

För det mycket facila lottpriset 20:- kan du vinna en akvarellmålning med flygmotiv av konstnären Jan-Olov Andersson, värde 2.000:- Motivet är ABA:s Junkers F13

För det mycket facila lottpriset 20:- kan du vinna en akvarellmålning med flygmotiv av konstnären Jan-Olov Andersson, värde 2.000:- Motivet är ABA:s Junkers F13 S-AWAA 1924-1929 på linjen Stockholm-Helsingfors. 1929 omregistrerad till SE-WAA och ombyggd till flygambulans. Blev som sådan baserad på  F4 Frösön som Trp1 nr2.

 

Nextjet har ånyo frikostigt skänkt  ett vinstbevis, valfri tur och returresa inom NextJets linjenät!  Även det till ett värde av tusentals kronor!

Nextjet har ånyo frikostigt skänkt  ett vinstbevis, valfri tur och returresa inom NextJets linjenät!  Även det till ett värde av tusentals kronor!

 

För endast 20 kronor kan en inrikes flygning tur och retur för två personer med Malmö Aviation bli din. Denna resa har ett värde av knappt 10.000:- om man t ex flyger Bromma - Malmö för två tur och retur!

För endast 20 kronor kan en inrikes flygning tur och retur för två personer med Malmö Aviation bli din. Denna resa har ett värde av knappt 10.000:- om man t ex flyger Bromma - Malmö för två tur och retur!

 

En vacker tavla föreställande en Saab 21 kan bli din!

En vacker tavla föreställande en Saab 21 kan bli din!

 

 

 

 

© Svensk Flyghistorisk Förening Region Stockholm