Hem Nyheter Aktiviteter Fotogalleri Nyhetsbrev Sök Om oss

 

Evenemangstips: Hjulmarknaden 2014 i Solnahallen

Skrivet datum: 25 november 2014

Uppdaterat datum: 25 november 2014

Text: Bernt Olsson

 

SFF Stockholm 20 årNu på lördag den 29 november mellan klockan 11.00 och 16.00 går den traditionella Hjulmarknaden av stapeln, för 37:e året i rad! I år hålls marknaden i ny lokal, nämligen Solnahallen, Ankdammsgatan 46 i Solna. Du tar dig lätt ditt med bil, buss, tunnelbana eller tvärbana och det är som vanligt fri entré!

Hjulmarknaden är ett årligt återkommande evenemang där över 100 ideella utställare visar upp i första hand transporthistoriska föreningars verksamhet, såväl genom information som försäljning.

Hjulmarknaden är alltså i första hand till för föreningar, både för ”fullskala” och modell. Namnet är en avsiktlig ”felstavning” av det vanligt förekommande ordet julmarknad, som ska visa både förläggningen i tiden, d v s i anslutning till julen, och vad föreningarna sysslar med, d v s sådant som går på hjul.

Det blir försäljning av nya och begagnade modeller (främst av tåg), böcker (nya och antikvariska, både tåg och annat tekniskt), kuriosa, lotteri samt auktion. Börjar det kurra i magen så kommer det även att finnas mat- och kaffeservering.

SFF medlemsservice finns på plats och informerar om SFF, flyghistoria och säljer böcker. Bland annat har vi med oss de senaste flygböckerna: “Haveriet - Flygvapnet och kalla krigets offer” av Ulf Eneroth, Daniel Karlssons fantastiskt fina bok “Flygande klassiker” plus andra flygböcker och flyg-dvd. Passa på att köpa en julklapp till någon flygintresserad kompis, eller varför inte till dig själv.

Läs mer på Hjulmarkandens hemsida: http://www.hjulmarknaden.info

Datum och tid: lördagen den 29 november kl 11.00 – 16.00.

Plats: Solnahallen, Ankdammsgatan 46, Solna

Arrangör: Föreningen Hjulmarknaden

Hoppas vi ses på lördag!

Med vänlig hälsning

Bernt Olsson

Ordförande

SFF Stockholm

 

 

© Svensk Flyghistorisk Förening Region Stockholm