Hem Nyheter Aktiviteter Fotogalleri Nyhetsbrev Sök Om oss

 

 

 

 

Nyhetsarkiv

 

 

Aktuellt och senaste nytt

 

Bromma flygplats 85 år
Redan 1918 skrev Enoch Thulin, filosofie doktor och en av landets främsta flygpionjärer, till Stockholms stadsfullmäktige och föreslog en landflygplats nära Stockholm. Dåvarande Hägerstalund (Barkarby) ansågs ligga för långt från huvudstaden. Reguljärflyget fanns på denna tid på på Lindarängens sjöflygstation, Stockholms Flyghamn.
25 maj 2021
Läs mer...
När Sverige fick rea - ett 75-årsjubileum
Klockan var närmare nio på kvällen den 4 juni 1946 när tre stycken J 28 de Havilland Vampire susade in över Bråvallaflottiljen F 13 i Norrköping. Då kom de tre första reaktionsdrivna, de vi nu kallar jetflygplan till Sverige och markerade därmed inledningen till något helt nytt.
12 maj 2021
Läs mer...
Till minne av Sven-Olof Olson
Sven-Olof avled natten till den 20 april 2021. Han var bland annat chef för F 20 och F 16 i Uppsala innan han rekordung, 46 år, utnämndes till generalmajor med placering i Försvarsstaben. Han blev därefter chef för attackeskadern E 1 och 1980 chef för Milo Syd innan han 1982 av regeringen utsågs till chef för Flygvapnet.
18 maj 2021
Läs mer...
Föredrag om JAS 39 E - Flygvapnets framtida stridsflygförmåga
Lördag 17 april håller SFF Stockholm sitt tredje och sista föredragsmöte för vårsäsongen. Till detta har vi bjudit in Torgny Fälthammar som kommer att berätta om Flygvapnets framtida stridsförmåga och JAS 39 E. På grund av det rådande pandemiläget så kommer även detta möte att hållas digitalt på Facebook. Vi har hållit ett antal lyckade direktsända möten på Facebook och vi tror att detta blir ett bra alternativ till ett fysiskt möte och att det så snart som möjligt går att genomföra våra föredrag och medlemsmöten på Armémuseum igen.
10 april 2021
Läs mer...
Stockholm Quality Outlet, SQO, en omvandlad flygflottilj
Under pandemiåret 2020 har det pågått ett arbete i det tysta på i köpcentrumet Stockholm Quality Outlet. En arbetsgrupp med engagerad medverkan av F 8 Kamratförening har samlats, på vederbörligt corona-avstånd, för att minnas hur det var på flottiljtiden.
10 april 2021
Läs mer...
Glad Påsk 2021!
SFF Stockholm önskar alla våra hemsidesbesökare en riktigt Glad Påsk! En kycklinggul Saab Safir pryder årets påskkort. Hoppas att alla tar lite ledigt och njuter riktigt av vårsolen! Foto: Gunnar Åkerberg.
3 april 2021
Läs mer...
Mitt flygande liv - Föredrag av Thorbjörn Engback på Facebook
Lördag 20 mars har vi bjudit in Thorbjörn Engback, som kommer att hålla ett föredrag med titeln ”Mitt flygande liv” Föredraget handlar främst om Thorbörns yrkesliv i Flygvapnet med Ljungbyhed, Tis J 35, flygtjänst på J 35F och JA 37 på F 13 i Norrköping. Flygtjänst på TP 101 och TP 84 på F 7.
3 mars 2021
Läs mer...
Nord NC 701 Martinet restaureras på Arlanda
Restaureringsarbeten på Nord NC 701 Martinet pågår nu vid Arlanda Flygsamlingar. Det lågvingade tvåmotoriga flygplanet är baserat på tyska Siebel Si 204. Registrerat SE-KAL köptes det av Rikets Allmänna Kartverk från franska flygvapnet 1963 för att komplettera två flygplan som köpts nya 1946. Totalt fem Nord Martinet utrustades med kameror och användes för årlig flygfotografering och kartläggning av Sverige under de snöfria perioderna fram till 1970.
27 februari 2021
Läs mer...
Svenska frivilligflygflottiljen över Sallafronten
På grund av det rådande pandemiläget så kommer SFF Stockholms föredragsmöten under våren att hållas digitalt på Facebook. Vi testade detta på decembermötet och det fungerade mycket bra och vi hoppas detta blir ett bra alternativ till ett fysiskt möte och att det så snart som möjligt går att genomföra våra föredrag och medlemsmöten på Armémuseum igen.
20 januari 2021
Läs mer...

 

 

© Svensk Flyghistorisk Förening Region Stockholm