Hem Nyheter Aktiviteter Fotogalleri Nyhetsbrev Sök Om oss

 

 

 

 

Nyhetsarkiv

 

 

Nyhetsarkiv 2018

 

God Jul 2018!
SFF Stockholm önskar alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år! En stämningsfull bild på 30-årsjubilerande JAS 39 Gripen pryder årets julkort! Foto: Gunnar Åkerberg.
15 december 2018
Läs mer...
Fira Gripens 30-årsdag med traditionellt Julmöte och flyglotteri samt föredrag av Flygvapenchefen generalmajor Mats Helgesson
Varmt Välkommen till SFF Stockholms traditionella julmöte på Armémuseum, med Sveriges bästa flyglotteri samt föredrag av Flygvapenchefen generalmajor Mats Helgesson på temat: Aktuellt i Flygvapnet.
5 december 2018
Läs mer...
Välkommen till föredrag om "Vingar för vinterkriget – den okända flygplanshjälpen till Finland"
Finland hade på egen hand lyckats införskaffa ett stort antal stridsflygplan från Frankrike, Italien, Storbritannien och USA. Dessa flygplan – över 200 stycken – anlände till Finland genom Sverige med svenska statens goda minne och diskreta
29 oktober 2018
Läs mer...
Välkommen till Öppet hus på Arlanda Flygsamlingar lördagen 20 oktober!
Lördagen den 20 oktober mellan kl. 10-14 öppnar Arlanda Flygsamlingar, i samarbete med SFF Stockholm, dörrarna till ett Öppet Hus och Du, din familj och dina vänner är hjärtligt välkomna!
19 oktober 2018
Läs mer...
Evenemangstips! Lions Flyg- och motordag på Vallentunafältet
Evenemangstips! På söndag den 2 september arrangerar Lions Flyg och Motordag på Vallentuna Flygfält i sammarbete med Vallentuna Aviatörförening.
30 augusti 2018
Läs mer...
DC-3 Congo Queen luftvärdig igen!
Igår 2018-05-22 är DC-3 N41CQ Congo Queen luftvärdig igen på det amerikanska registret, efter 4 år på marken. Alla papper och certifikat är påskrivna och klara. Nu är det bara att flyga!!
24 maj 2018
Läs mer...
SFF Stockholm delade ut priser på Modellexpo 08-Open 2018
Modellexpo 08-Open 2018 genomfördes den 7 - 8 april i Skytteholms skolans idrottshall i Solna utanför Stockholm. 08-Open är en årlig tävling och utställning för skalamodellbyggare. Med 30 års tradition är 08-Open det största evenemanget av sitt slag i Sverige och en av de viktigaste i Norden. Det välbesökta evenemanget arrangerades av IPMS Stockholm.
9 april 2018
Läs mer...
Välkommen till föredrag av Göran Hedqvist - "I etiopiska flygvapnets tjänst 1954-1962"
Söndag 15 april gästar Göran Hedqvist SFF Stockholms föredragsmöte på Armémuseum, som är det sista för säsongen. Han kommer att berätta om ett intressant kapitel i svensk flyghistoria, då ett stort antal svenskar reste till och bodde i Etiopien för att hjälpa till att bygga upp och hålla det etiopiska flygvapnet flygande.
31 mars 2018
Läs mer...
Välkommen till föredrag av fältflygare Göran Hultin
Hur går tankarna när man just har skjutit ut sig ur en J 29, efter att ha kolliderat med en annan “Flygande Tunna” över Värmdö? Det vet Göran Hultin, eftersom att han varit med om just detta. Han har haft en lång karriär inom flyget, både som Fältflygare i Flygvapnet och helikopterförare och han kommer till SFF Stockholms möte på Armémuseum söndagen den 11 mars.
12 februari 2018
Läs mer...
Välkommen till föredrag om “Flygare i Luftwaffe under andra världskriget” den 4 februari!
Söndagen den 4 februari startar SFF Stockholm vårens möten på Armémuseum. Föredragshållare är Christer Bergström, som anses vara en av de världsledande experterna på Luftwaffe under andra världskriget. Vi kommer som vanligt att hålla ett kort årsmöte innan föredraget.
21 januari 2018
Läs mer...
Kallelse till Årsmöte 2018
Alla medlemmar i SFF i Stockholmsregionen kallas härmed till årsmöte i SFF Stockholm.
31 januari 2018
Läs mer...

 

 

© Svensk Flyghistorisk Förening Region Stockholm