Hem Nyheter Aktiviteter Fotogalleri Nyhetsbrev Sök Om oss

 

Välkommen till föredrag om “Flygare i Luftwaffe under andra världskriget” den 4 februari!

Skrivet datum: 7 januari 2018

Uppdaterat datum: 21 januari 2018

Text: Robert Malmstedt

 

SFF Stockholm 25 år!Söndagen den 4 februari startar SFF Stockholm vårens möten på Armémuseum. Föredragshållare är Christer Bergström, som anses vara en av de världsledande experterna på Luftwaffe under andra världskriget. Vi kommer som vanligt att hålla ett kort årsmöte innan föredraget.

Senast Christer Bergström besökte SFF Stockholm på Armémuseum var i december 2015, då han höll ett mycket uppskattat föredrag om Slaget om England, som punkterade en hel del seglivade myter en gång för alla. Läs mer om det föredraget här!

Söndagen den 4 februari har vi återigen förmånen att få höra Christer Bergström berätta på Armémuseum. Denna gång i ämnet: "Hur var det att vara flygare i Luftwaffe under andra världskriget? - vad veteranerna berättade".

Hur var det att vara flygare i Hitlers Luftwaffe under andra världskriget? I detta föredrag ger veteranerna själva svaret på detta. Christer har i fem decennier genomfört mängder av resor i bl.a. Tyskland, för att besöka och intervjua pilotveteraner. Här återger han vad veteranerna själva berättade – ofta sådant som inte brukar förekomma i vanliga böcker om kriget. Missa inte detta tillfälle att utöka dina kunskaper i ämnet och Christer är verkligen en utmärkt föredragshållare!

Christer Bergström arrangerar även unika Militärhistoriska VIP-resor samt olika sammankomster med föredrag, film- och bildvisning. Redan helgen 27-28 januari arrangerar han en “Luftwaffehelg” i Eskilstuna, med gästföreläsare Jurij Rybin, flyghistoriker från Ryssland. Läs mer om Luftwaffehelgen här!

Fakta om Christer Bergström

Christer Bergström är författare och förläggare på heltid och anses allmänt vara en av de världsledande experterna på Luftwaffe under andra världskriget. Han har studerat ämnet i flera decennier och utgivit ett 20-tal böcker i ämnet, flertalet på den internationella marknaden. Besök gärna hans hemsida: bergstrombooks.se och hans förlag: vaktelforlag.se

Plats: Armémuseum, Riddargatan 13 (T-bana Östermalmstorg) hörsalen 4 trappor

Tid: Söndag den 4 februari 2018 kl. 14.00

Anmälan: Ingen föranmälan!

Arrangör: Svensk Flyghistorisk Förening, Region Stockholm

Från och med den 2 februari 2016 så är det fri entré till Armémuseum. Att besöka våra föredragsmöten är kostnadsfritt för medlemmar i SFF, men för icke medlemmar debiterar Armémuseum en mindre summa.

Bjud gärna med en eller flera kompisar! Ju fler desto bättre! Ingen föränmälan!

Alla är välkomna på våra möten – du behöver inte vara medlem i SFF för att delta!

Christer Bergström

Christer Bergström

De tyska flygar-essen Joachim Müncheberg till vänster och Wilhelm-Ferdinand Galland till höger.

De tyska flygar-essen Joachim Müncheberg till vänster och Wilhelm-Ferdinand Galland till höger.

 

 

© Svensk Flyghistorisk Förening Region Stockholm