Hem Nyheter Aktiviteter Fotogalleri Nyhetsbrev Sök Om oss

 

 

 

 

Nyhetsarkiv

 

 

Nyhetsarkiv 2015

 

God Jul 2015
SFF Stockholm önskar alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år! En stämningsfull bild från Arlanda pryder årets julkort! Foto: Gunnar Åkerberg.
20 december 2015
Läs mer...
Punkterade myter om Slaget om Storbritannien och generöst jullotteri på SFF Stockholms julmöte
Söndagen den 6 december genomfördes traditionsenligt SFF Stockholms julmöte på Armémuseum. Ett mycket stort antal besökare fick höra Christer Bergström slå hål på ett antal seglivade myter om Slaget om Storbritannien Julmötet avslutades med det traditionella jullotteriet.
20 december 2015
Läs mer...
Välkommen till traditionellt Julmöte med flyglotteri och föredrag om "Slaget om England"
Nu på söndag den 6 december är det åter dags för SFF Stockholms traditionella och uppskattade julmöte på Armémuseum. Christer Bergström kommer att berätta för oss om slaget om Storbritannien 1940. Christer Bergström är internationellt känd som en av de stora experterna på andra världskrigets flyg. Han har utkommit med 26 böcker i ämnet, nu senast "Berömda flygaress" och "Slaget om England". I sitt föredrag kommer han att punktera många myter om slaget om Storbritannien. Var beredd på att ompröva mången uppfattning! Som vanligt kryddar vi mötet med Sveriges bästa flyglotteri!
1 december 2015
Läs mer...
Välkommen till bildvisning av flygfotografen Gunnar Åkerberg på Armémuseum!
Nu på söndag den 8 november är det åter dags för SFF Stockholms medlemsmöte på Armémuseum. Det blir bildvisning av flygfotografen Gunnar Åkerberg som visar bilder från flygåret 2014 och 2015. Gunnar är mångårig frilansmedarbetare på flygtidskriften Flygrevyn och hans bilder samt artiklar publiceras även regelbundet i andra svenska och utländska flygtidskrifter, här på SFF Stockholms hemsida samt i böcker.
3 november 2015
Läs mer...
Välkommen till föredrag på Armémuseum om ”TP 84 Hercules 50 år i det svenska Flygvapnet”
Nu på söndag den 11 oktober drar vi igång våra föredragsmöten på Armémuseum igen. Först ut är ett intressant föredrag om Hercules i Flygvapnet.
7 oktober 2015
Läs mer...
Congo Queen med ny registrering
Jan Gladh har mailat oss några bilder som han tog i Vallentuna nyligen. Congo Queen har nu fått den nya amerikanska registreringen N41CQ påmålad men ännu är det några detaljer som återstår enligt Åke innan registreringen blir officiell, bland annat ska det komma en USA-representant och inspektera flygplanet.
20 augusti 2015
Läs mer...
Erbjudande - Åk direktbuss till Nyköping Flyg- och Motordag 30 augusti
Söndagen den 30 augusti äger året stora Flyg- och Motordag på Nyköping/Skavsta rum. Direktbuss från Liljeholmen avgår 0800 (Trosabussens hållplats) och ankommer till flygdagen Nyköping/Skavsta kl 0930.
14 augusti 2015
Läs mer...
Evenemangstips - Öppet hus på Västerås Flygmuseum lördagen den 15 augusti
Lördagen den 15 augusti bjuder Västerås Flygmuseum och Flygande Veteraner in till öppet hus mellan kl. 11.00 och 16.00. Passa på att besöka Sveriges mest intressanta och levande flygmuseum och kanske ta en flygtur i en luftens legend DC-3! Ta med alla dina vänner och din familj. Dagen till ära är det fri entré för alla!
6 augusti 2015
Läs mer...
F 18 Tullinge - förändring från flottilj till bostadsområde
Förändringarna på fd F 18 Tullinge fortsätter med att byggnader från F 18-tiden rivs och ersätts av bostäder. Området heter Rikstens friluftsstad. Hans Groby har dokumenterat förändringen med sin kamera.
26 juli 2015
Läs mer...
SFF Stockholm önskar alla en riktigt Glad midsommar!
17 juni 2015
Läs mer...
Bildsvep från veterandagen på Skå 2015
Skå Flygplatsförening bjöd in till årets Veterandag i strålande sommarsol lördagen den 13 juni 2015 vid Skå-Edeby flygfält på Färentuna - ett av Sveriges mest vackert belägna gräsflygfält. Det populära evenemanget lockade tusentals besökare från när och fjärran och blev en riktig dundersuccé.
16 juni 2015
Läs mer...
Välkommen till Sommarmingel med flyg- film och försvarshistoria!
Eftersom att du är intresserad av flyg-, film- och försvarhistoria, så är du varmt välkommen till ett sommarmingel onsdagen den 24 juni! Platsen är “Grå husets” gård, Östermalmsgatan 87, vid SFFs kansli och arkiv.
11 juni 2015
Läs mer...
Evenemangstips - Veterandag på Skå-Edeby den 13 juni
Skå Flygplatsförening bjuder in till årets Veterandag som genomförs på lördag den 13 juni vid Skå-Edeby flygfält på Färentuna - ett av Sveriges mest vackert belägna gräsflygfält. Förra året lockade det populära evenemanget tusentals besökare från när och fjärran och blev en riktig dundersuccé.
8 juni 2015
Läs mer...
Evenemangstips - Fly'n'Drive på Kjula Dragway
Nu på lördag den 30 maj är det FLY'n'DRIVE på Kjula Dragway i Eskilstuna. Det kommer att bli två pass med flyg som varvas med dragracing. Ett pass vid 12 och ett vid 15. ​ I luften kommer ni få se Viggen, Draken, Hawker Hunter, Vampire, SK 16, P51 Mustang, A26 Invader m.fl och kanske dyker JAS upp igen för en repris på fjolårets vackra uppvisning.
26 maj 2015
Läs mer...
Föredrag om Slaget om England samt flyghistoriska evenemangstips
I höst kommer författaren och militärhistorikern Christer Bergström att gästa ett av SFF Stockholms möten på Armémuseum och hålla föredrag om Slaget om England. Vi vet ännu inte exakt vilket datum, men vi vill passa på att informera om detta redan nu. Vi kommer att informera om datum för höstens möten här på hemsidan och i SFT så snart vi fått dessa bekräftade.
18 maj 2015
Läs mer...
Roll Out i Vallentuna 2015
Idag den 21 april var det dags för årets Roll Out i Vallentuna med en Piper PA-18 Super Cub, två Republic RC-3 Sea Bee, en Piper PA-28 och en Tipsy Nipper. Även en taxning från uppställningsplatsen till flygfältet förekom. Bengt Simson var på plats med kameran och dokumenterade det hela.
21 april 2015
Läs mer...
Flyg med DC-3 Daisy på flygspaning över fd militära anläggningar!
Den 9 maj drar Flygande Veteraners flygsäsong med DC-3 Daisy igång med en tvåtimmars rundtur, en flygspaning över tidigare militära anläggningar. Intresset för Sveriges försvar, eller vad som är kvar av det, är just nu mycket stort och den sk “bunkerturismen” har ökat enormt. Publika visningar av tidigare hemliga militära bergs- och försvarsanläggningar lockar tusentals intresserade och nu tar Flygande Veteraner det hela till helt nya nivåer! Se det hela från ovan i ett historiskt veteranflygplan, som både varit med i vid luftlandsättningen över Normandie på Dagen D under Andra världskriget och under Kalla kriget i Svenska flygvapnet!
21 april 2015
Läs mer...
Modell av en en J 32B Lansen vann SFFs vandringspris på ModellExpo 08-Open 2015
IPMS Stockholm (International Plastic Modellers Society) genomförde 18-19 april årets största modellbyggartävling Modellexpo 08 Open i Skytteholmsskolans träningshall i Solna.
21 april 2015
Läs mer...
Tre evenemangstips från SFF Stockholm
Nu är vårens föredragsmöten på Armémuseum avklarade och vi har en skön vår och sommar att se fram emot. Vi återkommer med datum för höstens möten senare. ​ Under tiden ska vi försöka tipsa om andra flygrelaterade evenemang i vår region och i vår närhet. Vi börjar redan nu med nedanstående intresanta evenemang.
14 april 2015
Läs mer...
Välkommen till föredrag på Armémuseum om jetmotorns utveckling!
Förra säsongen så höll vår kunnige föredragshållare Erik Prisell ett föredrag om flygkolvmotorns utveckling. Nu på söndag den 12 april är det dags för del två, med tema Jetmotorn. ​
7 april 2015
Läs mer...
Välkommen på Spotterkurs!
Plane spotting, eller "flygplansskådning" om man skall försöka sig på en svensk översättning, är en växande hobby. Den lockar personer av båda könen, i alla åldrar. Från utsiktsplatser nära flygplatser väljer en del att fotografera flygplanen, andra prickar av registreringarna medan ytterligare några spanar in udda målningar och märkningar. Som grund för hobbyn ligger att lära sig känna igen olika typer av flygplan.
30 mars 2015
Läs mer...
Välkommen till föredrag om De svenska flygande fästningarna
Nu på söndag den 8 mars är det åter dags för SFF Stockholms föredragsmöte på Armémuseum. Denna gång är ämnet “De svenska Flygande Fästningarna” och föredragshållare är Jan Forsgren.
4 mars 2015
Läs mer...
Välkommen till föredrag om Petsamotrafiken - när Sverige importerade jaktplan under andra världskriget
På söndag den 8 februari håller SFF Region Stockholms årsmöte. Därefter håller journalisten och författaren Eric Björklund föredrag om Petsamotrafiken, när Sverige importerade jaktplan under andra världskriget.
2 februari 2015
Läs mer...
Flygfotoshow på hög nivå och generöst jullotteri på SFF Stockholms julträff
I konkurrens av huvudstadens starka utbud av julmarknader, julkonserter och adventsaktiviteter valde ett 60-tal besökare att istället gå till SFF Stockholms julmöte på Armémuseum 7 december. De blev inte besvikna.
25 januari 2015
Läs mer...
Kallelse till årsmöte
Söndagen den 7 februari startar vi vårens möten på Armémuseum. Vi kommer som vanligt att hålla ett kort årsmöte innan föredraget.
3 februari 2016
Läs mer...

 

 

© Svensk Flyghistorisk Förening Region Stockholm