Hem Nyheter Aktiviteter Fotogalleri Nyhetsbrev Sök Om oss

 

 

 

 

Nyhetsarkiv

 

 

Nyhetsarkiv 2020

 

God Jul 2020!
SFF Stockholm önskar alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt Flygår 2021! ​ Flygskolan/Luftstridsskolans Julgransflygning den 14 december 2020 pryder årets julkort! Foto: Bengt Simson.
22 december 2020
Läs mer...
“The Vintage Aviator” - En flyghistorisk upplevelse på Nya Zeeland
Föredragshållaren Mats Johansson kommer att berätta om resa till Nya Zeeland 18/1-15/2 i år. Vi kommer att följa med på en flyghelg hos The Vintage Aviator Ltd - Världens främsta samling av WW1 flygplan på Hood Aerodrome som ägs av filmmogulen Sir Peter Jackson.
2 december 2020
Läs mer...
Nytt flygarmonument i Tullinge
F 18 Kamratförening har, på ett mycket förtjänstfullt sätt, uppfört ett minnesmärke som påminner om verksamheten på gamla Kungl. Södertörns flygflottilj F 18.
15 november 2020
Läs mer...
Svensk Flyghistorisk Förening i nya Flygpodden
Flygpodden är ett initiativ av Malm Watches och Marcus Malm där bokstavligen allt mellan himmel och jord som rör flyg diskuteras på ett lättsamt och underhållande sätt.
12 november 2020
Läs mer...
Flightspotting på ett regnigt Arlanda
De riktiga flygentusiasterna låter inte ett grått och regningt höstväder stå ivägen för att utöva sin hobby. I dessa förhållandena får fotona nämligen en alldeles speciell stämning. ​ Sin vana trogen var Hans Groby och en kompis ute på Arlanda i slutet av oktober för lite Flightspotting i regnet, så att du och jag kan få njuta av hans flygbilder utan att behöva lämna den torra och sköna stugvärmen.
9 november 2020
Läs mer...
Det händer i Arlanda Flygsamlingar
Ett spännande projekt är restaureringen av ett flygplan från första världskrigets dagar. Det är en svensktillverkad kopia av en dubbeldäckad tysk Albatros, vilken på grund av motorkrångel på väg till Sankt Petersburg, tvingades nödlanda i Sverige vid krigets utbrott 1914.
31 oktober 2020
Läs mer...
Trevlig sommar!
SFF Stockholm önskar alla en riktigt trevlig sommar! Hoppas att vi ses i höst! Foto: Gunnar Åkerberg.
19 juni 2020
Läs mer...
Glad Påsk 2020
SFF Stockholm önskar alla våra hemsidesbesökare en riktigt Glad Påsk! En tregrupp kycklinggula Saab Safir pryder årets påskkort. Hoppas att alla tar lite ledigt och njuter av vårsolen! Foto: Gunnar Åkerberg.
9 april 2020
Läs mer...
”De som aldrig kom hem" Omkomna i Flygvapnet under Kalla Kriget 1946–89
Föredrag av Alf Ingesson Thoor och Göran Jacobsson ​ Alf Ingesson Thoor är flygpsykolog med ett förflutet som stridspilot. Göran Jacobsson är lokförare och flyghistoriker med ett flertal böcker om flygvapnets fältflygare bakom sig. Nu har de tillsammans skrivit en bok om det stora antalet flyghaverier under kalla kriget.
3 mars 2020
Läs mer...
Till minne av Christer Sidelöv
Flygaren, flyghistorikern, fotografen och aviatörskribenten Christer Sidelöv har hastigt lämnat oss. Endast 64 år gammal. Han var anställd som ambulanspilot i Texas vid sin bortgång.
28 februari 2020
Läs mer...
Kallelse till årsmöte 2020
Lördagen den 8 februari startar SFF Stockholm vårens möten på Armémuseum. Föredragshållare är Leif Åström som kommer att berätta om sitt liv i Flygvapnet och de flygplan han flugit, med tonvikten Viggen i vilken han samlade 2000 av sina flygtimmar. Vi kommer som vanligt att hålla ett kort årsmöte innan föredraget.
2 februari 2020
Läs mer...
Välkommen till föredrag: av Leif Åström: 35 år i Flygvapnet, varav 25 år med Viggen
Lördag 8 februari kl. 14:00 drar SFF Stockholm igång vårens föredragsmöten på Armémuseum. Föredragshållare är Leif Åström som kommer att berätta om sitt liv i Flygvapnet och de flygplan han flugit, med tonvikten Viggen i vilken han samlade 2000 av sina flygtimmar. Vi kommer som vanligt att hålla ett kort årsmöte innan föredraget.
31 januari 2020
Läs mer...

 

 

© Svensk Flyghistorisk Förening Region Stockholm