Hem Nyheter Aktiviteter Fotogalleri Nyhetsbrev Sök Om oss

 

 

 

 

Nyhetsarkiv

 

 

Nyhetsarkiv 2017

 

God Jul 2017!
SFF Stockholm önskar alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år! En stämningsfull bild på Skaraborgs flygflottiljs julgransflygning över Stockholm den 13 december pryder årets julkort! Foto: Bengt Simson.
17 december 2017
Läs mer...
15 JAS 39 Gripen i Julgransformation över Stockholm
Onsdagen den 13 december, på självaste lucia, passerade 15 JAS 39 Gripen över Stockholm, på Skaraborgs Flygflottiljs årliga julgransflygning.
13 december 2017
Läs mer...
Välkommen till traditionellt Julmöte med flyglotteri och föredrag av major Michael Rosenqvist
Välkommen till SFF Stockholms traditionella julmöte på Armémuseum, med Sveriges bästa flyglotteri samt föredrag av major Michael Rosenqvist om flygvapnets framtida flygutbildningssystem och skolflygplan.
28 november 2017
Läs mer...
Mot vinterförvaring i Vallentuna
Nu är säsongen över och flygplanen är på väg mot vinterförvaring vid flygfältet i Vallentuna. SFF Stockholms fotograf Bengt Simson fanns på plats med sin kamera.
1 november 2017
Läs mer...
Välkommen på föredrag om Swedish Air Force Historic Flight den 5 november 2017
Söndagen den 5 november kommer Ulf Nylöf från Swedish Air Force Historic Flight (SwAFHF) till SFF Stockholms medlemsmöte på Armémuseum i Stockholm. SwAFHF är en ideell förening vars huvudsakliga syfte är att bruka och bevara flygplanstyper och materiel som funnits i svenska Flygvapnet. Ulf kommer att berätta om föreningens verksamhet, med fokus på vad som skett de senaste åren, och om föreningens spännande framtidsplaner.
1 november 2017
Läs mer...
Arlanda Flygsamlingar har öppet för visning söndag den 15 oktober
I samarbete med Arlanda Flygsamlingars Vänner bjuder SFF Stockholm in till höstens första medlemsaktivitet. ​ Medlemmar ur Arlanda Flygsamlingars Vänner (AFV) öppnar upp samlingarna för oss på söndag den 15 oktober mellan kl. 10.00 - 14.00.
1 oktober 2017
Läs mer...
Evenemangstips - Försvarsdagen på Gärdet på söndag 24 september!
Under september genomför Försvarsmakten tillsammans med andra myndigheter och länder den militära övningen Aurora 17. I samband med övningen stannar enheter från armén, marinen, flygvapnet och hemvärnet till på Gärdet för att möta allmänheten och visa upp sina förmågor.
20 september 2017
Läs mer...
Nyköpings Flyg & Motordag - Mellan-Sveriges största flygdag 2017!
Nu är programmet spikat för Mellan-Sveriges största flygdag 2017 ! ​ Tyvärr ingen buss från Stockholm till flygdagen på Skavsta nu på söndag 3 september! Nyköpings Flyghistoriska Förening meddelar att för få har bokat sig för bussresan, så att de tyvärr tvingas ställa in denna.
1 september 2017
Läs mer...
Vallentuna Aviatörförenings DC-3 Congo Queen åter i luften!
Vallentuna Aviatörförenings DC-3 Congo Queen är i luften igen efter 3 år på marken. Premiären från Vallentunafältet var den 20 juli 2017 och var en provflygning utan passagerare, för att se så att allting fungerade som det skulle. Allt var OK. ​ Det var en glädjande syn för alla som fanns på plats, bland andra SFF Stockholms fotograf Bengt Simson.
24 juli 2017
Läs mer...
Glad Midsommar 2017!
Med denna bild på Per Widings hemmabyggda Pietenpol Air Camper, SE-ACW fångad på Håtuna den 27 maj 2017 önskar SFF Stockholm alla en riktigt Glad midsommar! Foto: Gunnar Åkerberg.
21 juni 2017
Läs mer...
Evenemangstips - Veterandag på Skå Edeby den 17 juni
Skå Flygplatsförening bjuder in till årets traditionella Veterandag som genomförs på lördag den 17 juni vid Skå Edeby flygfält på Färentuna - ett av Sveriges mest vackert belägna gräsflygfält! Förra året lockade det populära evenemanget tusentals besökare från när och fjärran och blev en riktig dundersuccé.
15 juni 2017
Läs mer...
SE-AGA Caudron C.510 Pélican lämnar Vallentuna - och kanske landet
En Caudron C.510 Pélican, SE-AGA, tillverkat 1937, skall transporteras till Ängelholm från Vallentuna, för eventuell vidaretransport till Frankrike. Ett unikt flygplan i Sverige som i så fall försvinner ur landet. Läs planets historik nedan. Mycket arbete krävs för att få det i uppbyggt skick.
11 juni 2017
Läs mer...
Veterandagen 2017 - Sveriges veteraner hyllades
Måndagen den 29 maj firades Veterandagen 2017 där Sveriges veteraner hyllades vid det nationella veteranmonumentet Restare utanför Sjöhistoriska museet på Djurgården i Stockholm. Under dagen genomfördes också överflygning av Tp 84 Herkules, Fyrgrupp JAS 39 Gripen samt Team 60 med 6 st. Sk 60.
1 juni 2017
Läs mer...
Evenemangstips: Veteranflygträff på Håtuna
Under helgen den 26-28 maj bjuder Håkan Wijkander med vänner återigen in till Veteranflygträff på Håtunaholms vackert belägna flygstråk. Håtuna är hem för bland annat tre Klemm Kl 35D och många andra intressanta veteranflygplan.
25 maj 2017
Läs mer...
Daisy släpper fallskärmshoppare över Gärdet/Djurgården
Nu på söndag den 21 maj släpper DC-3 Daisy fallskärmshoppare över Gärdet/Djurgården i Stockholm i samband med Gärdesloppet. Flygningen utgår från Skå Edeby Flygfält. Vädret ser ut att bli utmärkt på söndag, så passa på att åka dit och titta på något unikt!
20 maj 2017
Läs mer...
SFF förtjänstmedalj i silver till Bo Hugmark
Bo Hugmark, SFF Stockholm, tilldelades SFF förtjänstmedalj i silver vid Svensk Flyghistorisk Förenings årsmöte som genomfördes den 22-23 april 2017 på f.d. F 10, Barkåkra utanför Ängelholm.
8 maj 2017
Läs mer...
Roll Out för Piper Super CUB i Vallentuna
Idag 5 maj 2017 var det roll out för PA18 SE-KTG, Piper Super CUB på Vallentunafältet. Bengt Simson fanns på plats och dokumenterade med sin kamera.
4 maj 2017
Läs mer...
SFF Stockholm delade ut priser på Modellexpo 08-Open 2017
Modellexpo 08-Open 2017 genomfördes den 8 - 9 april i Skytteholms skolans idrottshall i Solna utanför Stockholm. 08-Open är en årlig tävling och utställning för skalamodellbyggare. Med 30 års tradition är 08-Open det största evenemanget av sitt slag i Sverige och en av de viktigaste i Norden. Det välbesökta evenemanget som i år även hade SM-status arrangerades IPMS Stockholm.
10 april 2017
Läs mer...
Evenemangstips - Modellexpo 08-Open 2017
Nu i helgen den 8-9 april  arrangerar IPMS Stockholm Modellexpo 08-Open 2017 i Skytteholmsskolan i Solna. Med över 30 års tradition är Modellexpo 08-Open en av de största skalamodell/miniatyrutställningen i sitt slag i Sverige och ett av de viktigaste i Norden.
5 april 2017
Läs mer...
Flyg med DC-3 Daisy till Ängelholm och SFFs årsmöte!
Den 22 – 23 april 2017 håller Svensk Flyghistorisk Förening årsmöte på fd. F 10 Ängelholm. Som vanligt så planeras många aktiviteter utöver själva årsmötesförhandlingarna. Vi kommer att få höra intressanta  föredrag och även få visning av Ängelholms Flygmuseum, där vi även kommer att få bevittna motorkörning av J 22 Röd Kalle och kanske ta en tur i en flygsimulator. På kvällen serveras middag på fd F 10 Officersmäss. ​ Vill du anlända till årsmötet med stil så ska du ta chansen att flyga med Flygande Veteraners DC-3 Daisy från Västerås direkt till Ängelholm och F 10!
3 april 2017
Läs mer...
Evenemangstips - Flygvapenmuseum kommer till Stockholm
Sveriges största flyghistoriska museum finns i Malmslätt strax utanför Linköping. Nu arrangeras en temakväll i Stockholm om flygets och flygvapnets roll i Sveriges historia, med några nedslag i dramatiska händelser under kalla kriget. Tyngdpunkten ligger på underrättelsetjänst och signalspaning.
28 mars 2017
Läs mer...
Välkommen till föredrag om Svensk flygmotorhistorik under 100 år!
Söndagen den 2 april är det dags för SFF Stockholms föredragsmöte på Armémuseum, som är det sista för vårsäsongen.  ​ Vi kommer att få höra Sven Stridsberg, flyghistoriker och redaktör för Svensk Flyghistorisk Tidskrift, SFT, gör nedslag i den spännande svenska flygmotorhistorien under 100 år. Från propeller till jet!
30 mars 2017
Läs mer...
Välkommen till bildvisning av flygfotografen Gunnar Åkerberg på Armémuseum!
Nu på söndag den 5 mars är det åter dags för SFF Stockholms medlemsmöte på Armémuseum. Det blir bildvisning av flygfotografen Gunnar Åkerberg som visar bilder från flygåret 2016. Gunnar är mångårig frilansmedarbetare på flygtidskriften Flygrevyn och hans bilder samt artiklar publiceras även regelbundet i andra svenska och utländska flygtidskrifter, här på SFF Stockholms hemsida samt i böcker.
27 februari 2017
Läs mer...
SFF Stockholms årsmöte och spännande Viggenföredrag av Ulf Edlund
SFF Stockholm höll sitt årsmöte på Armémuseum söndagen den 5 februari. Till mötesordförande valdes Kurt Ivarsson som på ett snabbt och smidigt sätt lotsade åhörarna genom årsmötet.
9 februari 2017
Läs mer...
Evenemangstips - Föredrag av Åke Jansson på Tekniska Museet
SFF Stockholms startar vårsäsongen på Armémuseum söndagen den 5 februari med ett årsmöte och föredrag av Ulf Edlund som kommer att berätta om Saab 37 Viggen, som ju firar sitt 50-årsjubileum den 8 februari. ​
23 januari 2017
Läs mer...
Välkommen till föredrag med tema "Saab 37 Viggen 50 år!"
Söndagen den 5 februari startar vi vårens möten på Armémuseum. Föredragshållare är Ulf Edlund (f.d. ordförande i SFF och tidigare verksam inom Saab) på temat ”Saab 37 Viggen 50 år”. Mycket passande då Viggen ”fyller” 50 den 8 februari. Vi kommer som vanligt att hålla ett kort årsmöte innan föredraget.
22 januari 2017
Läs mer...
Kallelse till Årsmöte
Söndagen den 5 februari startar vi vårens möten på Armémuseum. Föredragshållare är Ulf Edlund (f.d. ordförande i SFF och tidigare verksam inom Saab) på temat ”Saab 37 Viggen 50 år”. Mycket passande då Viggen ”fyller” 50 den 8 februari.  Vi kommer som vanligt att hålla ett kort årsmöte innan föredraget.
1 februari 2017
Läs mer...

 

 

© Svensk Flyghistorisk Förening Region Stockholm