Hem Nyheter Aktiviteter Fotogalleri Nyhetsbrev Sök Om oss

 

 

 

 

Nyhetsarkiv

 

 

Nyhetsarkiv 2016

 

God Jul 2016
SFF Stockholm önskar alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år! En stämningsfull bild på Vallentuna Aviatörförenings DC-3 "Congo Queen" pryder årets julkort! Ett medlemskap i VAF är en perfekt julklapp, både till sig själv, och till en flygintresserad vän! Foto: Gunnar Åkerberg.
18 december 2016
Läs mer...
Välkommen till traditionellt Julmöte med flyglotteri och föredrag av Övlt Anders Segerby
Nu på söndag den 4 december är det åter dags för SFF Stockholms traditionella och uppskattade julmöte på Armémuseum med Sveriges bästa flyglotteri samt föredrag av Övlt Anders Segerby, Chef för A5 vid FTS i HKV, i ämnet: Flygvapnets strategiska time out går mot sitt slut.
4 december 2016
Läs mer...
Högintressant föredrag om Fokker XXII
I hård konkurrens med båtupptagningar och köpcenterjippon hade ett 50-tal personer samlats på Armémuseum i Stockholm till höstens första medlemsmöte söndagen den 9 oktober.
20 november 2016
Läs mer...
Välkommen till filmkavalkad med tema: Saab 32 Lansen - en Kalla Kriget ikon
Inför SFF Stockholms andra möte för säsongen har vi återigen dykt ner i AMF - Arme- Marin och Flygfilms enorma filmarkiv och hittat ett antal pärlor. Precis som vid vårens möte har vi lagt fokus på Flygvapnet under kalla kriget och på allmän begäran har vi tittat extra efter filmer med Saab 32 Lansen, som ju är en riktig Kalla Kriget ikon.
9 november 2016
Läs mer...
Internationella FN-dagen
SFF Stockholm uppmärksammar den internationella FN-dagen den 24 oktober. FN-dagen har firats sedan 1948 till minne av att FN-stadgan trädde i kraft 24 oktober 1945. Högtidsdagen instiftades för att främja syftena, målsättningarna och resultaten som Förenta Nationerna står för internationellt. Självklart går också tankarna till personal som deltar eller har deltagit i nationella eller internationella militära eller civila humanitära operationer och till minnet av stupade och omkomna.
24 oktober 2016
Läs mer...
Unik rote Safirer på Skå
Vid ett besök på Skå Edeby flygplats på Ekerö i september fick vi se en unik rote bestående av två Saab Safir av olika modell.
15 oktober 2016
Läs mer...
Välkommen till föredrag om Fokker F.XXII, SE-ABA, ABAs första fyrmotoriga flaggskepp
Välkommen till SFF Stockholms första möte för säsongen. Föredragshållare är Mats Johansson, MJD Models, som berättar om Fokker F.XXII, SE-ABA, ABAs första fyrmotoriga flaggskepp för 80 år sedan.
4 oktober 2016
Läs mer...
Två 70-åringar firades på Skå
På Skå Edeby flygplats firades 17/9 två 70-åringar. Flygplanen SE-BCS och SE-BEK. Flygplanen är av typen Piper PA-12 Super Cruiser. PA-12 är en utveckling från 1942 års modell J-5 C. Tillverkningen pågick mellan 1946 till 1948. Totalt tillverkades 3760 exemplar. Från början hade man motorn Lycoming 0-235-C på 100 hk och senare 0-235-C1 på 108 hk men nu är motorn av senare version.
24 september 2016
Läs mer...
Evenemangstips - medlemsmöten i andra föreningar mm.
Föreningarna Le Caravelle Club och Flyg- och Rymdtekniska föreningen bjuder in medlemmar i SFF att vara med på deras intressanta möten.
6 september 2016
Läs mer...
Evenemangstips - Flyg- och motordagar i Vallentuna och på Skavsta
Även om september är en höstmånad är det inte slut på årets flygevenemang ännu. Nu i helgen går två intressanta evenemang av stapeln i vår regions närhet. Båda evenemangen är dessvärre på samma dag, så det blir till att välja vilket du tycker är intressantast.
1 september 2016
Läs mer...
Flygvapnet firade 90 år med minnesceremoni
Försvarsmakten genomförde sin jubileumsöverflygning över Stockholm i strålande solsken i samband med att flygvapnet firade 90 år den 1 juli. En stor dag med pompa och ståt med Gripen, Hercules, Sk 60 och helikoptrar i luften, men också en minnesceremoni över de flygare som stupat.
3 juli 2016
Läs mer...
Flygvapnet firar 90 år
Imorgon den 1 juli fyller Flygvapnet 90 år. Det firas med en Jubileums och minnesceremoni vid Flygarmonumentet vid Karlaplan på Östermalm i Stockholm. Ceremonin börjar kl. 10:00 och avslutas ca. kl. 10:20. Vid ceremonin flyger F 7 över med en fyrgrupp JAS 39 Gripen och en rote (2 st) Tp 84. Även Helikoptrar och Sk 60 flyger över ceremonin, som är öppen för allmänheten.
30 juni 2016
Läs mer...
SFF Stockholm önskar alla en riktigt Glad midsommar 2016!
SFF Stockholm önskar alla en riktigt Glad midsommar! Foto: Gunnar Åkerberg.
22 juni 2016
Läs mer...
Evenemangstips - Veterandag på Skå-Edeby den 11 juni
Skå Flygplatsförening bjuder in till årets traditionella Veterandag som genomförs på lördag den 11 juni vid Skå-Edeby flygfält på Färentuna - ett av Sveriges mest vackert belägna gräsflygfält! Förra året lockade det populära evenemanget tusentals besökare från när och fjärran och blev en riktig dundersuccé.
8 juni 2016
Läs mer...
Evenemangstips - RollOut 2016 i Västerås lördagen den 4 juni
Lördagen den 4 juni genomför Västerås Flygmuseum sin årliga Roll Out & Flygdag. Gör ett besök på Stockholm-Västerås flygplats och få en försmak av årets flygdagssäsong! ​
1 juni 2016
Läs mer...
Evenemangstips - Bromma Stockholm Airport firar 80 år
Nu på lördag den 21 maj firar Swedavia att Bromma flygplats fyller 80 år. Flygplatsen invigdes den 23 maj 1936 med uppvisning, pompa och ståt med bland annat DC-3 som deltog i programmet. Någon DC-3 kommer vi dock inte få se på Brommas 80-årsjubileum. Det sköna muller vi hade sett fram emot klassas som buller av Swediavia och veteranflygplan är inte välkomna.
18 maj 2016
Läs mer...
9 helikoptrar i formation vid Vallentuna flygfält
Nio helikoptrar från polisen, en Bell 47, en Agusta Bell Jet Ranger och sju av de nya Bell 429, samlades på Vallentuna ekologiska flygfält 2016-05-03 för samordning av formationsflygning till Arlanda airport för demonstration och uppvisning för höga polisbefäl och representanter för tillverkaren av de nya helikoptrarna. Alla helikoptrarna är i tjänst och kom från hela Sverige, från nord till syd.
3 maj 2016
Läs mer...
Vingar och motor till jaktflygbåt Macchi M.7 hämtades från Tullinge
Torsdagen 28 april 2016 hämtade Flygvapenmuseum de sista delarna till jaktflygbåt Macchi M.7 från lokalen i Tullinge där den har renoverats åt Flygvapenmuseum.
30 april 2016
Läs mer...
SFF Stockholm delade ut pris på Modellexpo 08 Open 2016
Modellexpo 08 Open 2016 genomfördes den 16-17 april i Skytteholms skolans idrottshall i Solna utanför Stockholm. 08-Open är en årlig tävling och utställning för skalamodellbyggare. Med 30 års tradition är 08-Open det största evenemanget av sitt slag i Sverige och en av de viktigaste i Norden. Det välbesökta evenemanget arrangerades IPMS Stockholm.
23 april 2016
Läs mer...
Evenemangstips - Drönare och modellutställning
SFF Stockholms vårmöten på Armémuseum är nu genomförda. Höstens möten planeras just nu och vi återkommer på hemsidan, i nyhetsbrev och i SFT med programmet. ​ Kolla gärna in vår evenemangskalender på hemsidan där vi listar flygrelaterade evenamang i vår region och i vår närhet. Närmast i tiden ligger KSAK-DMs föredrag om drönare samt ModellExpo08-Open.
12 april 2016
Läs mer...
Välkommen till filmkavalkad om svenska Flygvapnet under kalla kriget!
SFF Stockholms sista möte för säsongen på Armémuseum ägnar vi helt åt Svenska Flygvapnet under kalla kriget. Vi har tillsammans med AMF - Stiftelsen Armé- Marin- och Flygfilm plockat fram ett antal filmer som skildrar Flygvapnets verksamhet mellan åren 1970 och 1989.
5 april 2016
Läs mer...
Välkommen till föredrag om Marinflygets verksamhet på Berga helikopterflygplats
Välkommen till SFF Stockholms andra möte för säsongen. Föredragshållare är Lars Engström som kommer att berätta om Marinflygets verksamhet på Berga helikopterflygplats.
28 februari 2016
Läs mer...
Välkommen till föredrag om underrättelsetjänsten under kalla kriget
Välkommen till SFF Stockholms första möte för säsongen. Föredragshållare är Jerk Fehling som kommer att berätta om flygvapnets incidentberedskap och underrättelsetjänsten under kalla kriget.
3 februari 2016
Läs mer...
NORTHROP DELTA – AB AEROTRANSPORT - Välkommen till boksläpp hos SFF!
Den 19 januari kl. 10-12 är det boksläpp hos SFF (Medlemsservice lokaler i källaren). Det är Rob Mulders nya bok om AB Aerotransports Northrop Delta som släpps. Det är den första delen i en liten triologi om ABA:s 30-talsflygplan.
13 januari 2016
Läs mer...

 

 

© Svensk Flyghistorisk Förening Region Stockholm