Hem Nyheter Aktiviteter Fotogalleri Nyhetsbrev Sök Om oss

 

Fira Arlanda Flygsamlingars Vänner 20 år!

Skrivet datum: 15 oktober 2021

Uppdaterat datum: 15 oktober 2021

Text: Lennart Berns

 

Arlanda Flygsamlingars Vänner, den ideella föreningen som restaurerar och pysslar om det svenska civila flyghistoriska arvet, fyller 20 år den 21 oktober.

Föreningen består av volontärer med ett varierat yrkesliv bakom sig, men som nu alla ägnar stor del av sin tid åt samlingarna. Vi träffar dem varje tisdag och torsdag och första helgfria lördagen i månaden. Som pandemin har inneburit begränsat öppethållande för besökare, har inträdesintäkterna minskat rejält. Slantar som annars behövts för att köpa in förbrukningsartiklar som färg och spackel, plåt och verktyg, med mera. Det innebär att några restaureringsprojekt har fått vila.

Varför inte därför gratulera Arlanda Flygsamlingars Vänner med ett litet driftsbidrag, antingen till Swish 123 010 9942 eller bankgiro 295-5128, för att bevara svensk civil flyghistoria?

Läs mer på Arlanda flygsamlingars hemsida!

Arlanda Flygsamlingars Vänner svarar för underhåll och restaurering av de flyghistoriska samlingarna på Arlanda. De innehåller ett 40-tal flygplan och helikoptrar, ett stort antal propeller- och jetmotorer, modeller, en specialutställning om Gottröraolyckan och mycket, mycket annat. Foto Lennart Berns

Arlanda Flygsamlingars Vänner svarar för underhåll och restaurering av de flyghistoriska samlingarna på Arlanda. De innehåller ett 40-tal flygplan och helikoptrar, ett stort antal propeller- och jetmotorer, modeller, en specialutställning om Gottröraolyckan och mycket, mycket annat. Foto Lennart Berns.

 

 

© Svensk Flyghistorisk Förening Region Stockholm