Hem Nyheter Aktiviteter Fotogalleri Nyhetsbrev Sök Om oss

 

Välkommen till föredrag om Vampire - så inleddes reaepoken

Skrivet datum: 9 november 2021

Uppdaterat datum: 10 november 2021

Text: SFF Stockholm

 

Lördag 13 november arrangerar SFF Stockholm det andra av höstens tre föredragsmöteten på Armémuseum. Föredragshållare är Lennart Berns som kommer att berätta om J 28 Vampire med titeln "Vampire - så inleddes reaepoken". Det kommer även att bli ett flyglotteri, där högvinsten är en mycket vacker tavla föreställande en rote J 28 Vampire, vilket ju passar perfekt på detta möte.

Lennart Berns är pensionerad överstelöjtnant i Flygvapnet och var efter flygvapentiden under många år Svensk Flyghistorisk Förenings kansli- och arkivföreståndare. Han är aktiv som flyghistorisk skribent i flera svenska och utländska tidskrifter samt volontär i Arlanda Flygsamlingar.

Lennart kommer att hålla ett föredrag om J 28 Vampire med titeln "Vampire - så inleddes reaepoken". Föredraget kommer att handla om hur de första Vampire kom till Sverige den 4 juni 1946 och typens långa och varierande tjänst i det svenska flygvapnet.

Plats: Armémuseum, Riddargatan 13 (T-bana Östermalmstorg) hörsalen 4 trappor

Tid: Lördag den 13 november 2021 kl. 14.00

Entré: Fri entré till museet.

Arrangör: Svensk Flyghistorisk Förening, Region Stockholm

Vi behöver ditt stöd! SFF Stockholm har ingen medlemsavgift och vi tar ingen entréavgift till våra möten. För att kunna täcka våra utgifter och fortsätta vår verksamhet är vi helt beroende av ditt frivilliga stöd. Skicka ditt bidrag på SWISH 1231041748.

Stort tack för ditt bidrag!

Bjud gärna med en eller flera kompisar! Ju fler desto bättre! Ingen föranmälan!

Alla är välkomna på våra möten – du behöver inte vara medlem i SFF för att delta!

Lennart Berns. Foto: Michael Sanz.

Lennart Berns. Foto: Michael Sanz.

F 13 i Norrköping var den första flottilj som utrustades med J 28.

F 13 i Norrköping var den första flottilj som utrustades med J 28.

SFF medlemmen och flygkonstnären Jan-Olov Andersson bredvid sin tavla föreställande en route J 28 Vampire, som är högvinst i det lotteri som vi kommer att hålla på novembermötet. Jan-Olov har i över 20 år mycket generöst skänkt inramade akvarellmålningar med flygmotiv till SFF Stockholms lotterier. Foto: Gunnar Åkerberg.

SFF medlemmen och flygkonstnären Jan-Olov Andersson bredvid sin tavla föreställande en rote J 28 Vampire, som är högvinst i det lotteri som vi kommer att hålla på novembermötet. Jan-Olov har i över 20 år mycket generöst skänkt inramade akvarellmålningar med flygmotiv till SFF Stockholms lotterier. Foto: Gunnar Åkerberg.

 

 

© Svensk Flyghistorisk Förening Region Stockholm