Hem Nyheter Aktiviteter Fotogalleri Nyhetsbrev Sök Om oss

 

Evenemangstips - Öppet hus med DC-3-flygning i Västerås lördag 20 september

Skrivet datum: 16 september 2014

Uppdaterat datum: 16 september 2014

Text: Robert Malmstedt

 

Flygande Veteraner har öppet hus med DC-3-flygning i Västerås lördag 20 september

Det är snart ett år sedan DC-3 Daisy tvingades lämna Bromma som varit hennes hem i över 30 år. Hon passade inte in i Swedavias storslagna planer för flygplatsen och dess stora expansion av det tunga kommersiella trafikflyget. Hässlö flygplats i Västerås har nu blivit Daisys nya hem.

Nu på lördag den 20 september arrangerar Flygande Veteraner ett öppet hus och det kommer att bli en heldag med DC-3 Daisy och hennes vänner. Ta med hela familjen, släkt och vänner till en upplevelse tillsammans med Sveriges vackraste flygplan, Daisy. Inte bara vackrast utan även det äldsta bland dom stora veteranflygplanen.

Evenemanget äger rum i Västerås på Hässlö (Västerås Flygplats), hangar 81, Hässlögatan 6. Det är fri entré och gratis parkering.

Det blir arrangemang på marken med korv, kaffe, läsk och bullar. Visning av Daisy, kom in och bekanta dig med kabin och cockpit. Prata med föreningens tekniker, piloter och kabinpersonal. Det kommer även att säljas lotter med fina vinster. Alla intäkter går oavkortat till att hålla DC-3 Daisy flygande. All försäljning sker mot kontant betalning, så ta med kontanter.

Tre medlemsflygningar blir det också, en familjeflygning och två ”prova-på-flygningar” båda på ca 30 min över Mälaren och Västerås. Är du medlem så är det bara att boka en plats, om inte så kan du teckna medlemskap på plats. Kolla bokningsläget på Flygande Veteraners hemsida och boka innan platserna tar slut.

Vill du inte flyga är det också en upplevelse att se Daisy starta och landa samt höra de två Pratt & Whitneymotorernas speciella ”sound”.

Plats: Hangar 81 på Hässlö (Västerås flygplats), Hässlögatan 6. Vägbeskrivning på Flygande Veteraners hemsida.

Tider: Portarna öppnas kl 10:00; flygningar med start 13:00, 14:00 och 15:00, landning ca 30 min efter resp. start. Evenemanget avslutas ca 16:00.

Välkomna!

DC-3 Daisy

DC-3 Daisy. Foto Gunnar Åkerberg

 

 

© Svensk Flyghistorisk Förening Region Stockholm