Hem Nyheter Aktiviteter Fotogalleri Nyhetsbrev Sök Om oss

 

Evenemangstips - Två föredrag på Tekniska museet

Skrivet datum: 22 september 2014

Uppdaterat datum: 22 september 2014

Text: SFF Stockholm

 

Nu på onsdag den 24 september så tipsar vi om två föredrag på Tekniska museet. Dom går av stapeln på exakt samma tid, så det gäller att välja vilket du tycker är mest intressant.

Föredrag på Tekniska museet - ”Överstelöjtnant Anders Segerby Flygvapnets deltagande i RED FLAG 2013

Föredraget kommer att beskriva planering, syfte, ombasering och genomförande samt dragna erfarenheter av flygövningen Red Flag 2013. Berättare är övlt Anders Segerby, flygchef F17, som ledde den svenska kontingenten under planering, ombasering och genomförande.

Datum och tid: onsdagen den 24 september 2014 kl 18.00.

Plats: Tekniska museet, Museivägen 7, Stockholm

Arrangör: KSAK DM Kungliga Svenska Aeroklubben - Direktanslutna Medlemmar

Alla är välkomna! Fritt inträde från kl 17! Det innebär möjligheter att titta på museet under en timme innan föredraget!

Föredrag på Tekniska museet - "Nördkafé får luft under vingarna"

Trött på att alltid stå vid sidan av och i smyg avundas dem? Dessa människor med antennförsedda manicker i sina händer som får radiostyrda flygplan och helikoptrar att dansa fram över himlen? Du skulle ju vilja prova, men ett enda litet felbeslut så är det roliga över. Sluta oroa dig och kom till Tekniska museets Nördcafé den 24 september istället!

Joakim Svärdh bygger och flyger en så kallad multikopter på pappret framstår den som ett under av framstående teknik, med en styrdator som håller ordning på balansen och ett flertal möjliga externa sensorer som till exempel barometer, kompass, sonar och laser.

Vill man ta det hela ett steg längre kan begreppet FPV (First Person View) vara av intresse. Tänk dig att du med hjälp av en kamera monterad på farkosten och ett par videoglasögon får ta del av flygturen, som om du vore en pilot placerad i multikoptern. Detta är något som, enligt Joakim, ger en ny dimension åt flygandet. Att få se världen från ovan.

Datum och tid: onsdagen den 24 september 2014 kl 18.00.

Plats: Tekniska museet, Museivägen 7, Stockholm

Arrangör: Tekniska museet

Alla är välkomna! Fritt inträde från kl 17! Det innebär möjligheter att titta på museet under en timme innan föredraget!

 

 

© Svensk Flyghistorisk Förening Region Stockholm