Hem Nyheter Aktiviteter Fotogalleri Nyhetsbrev Sök Om oss

 

Flyget på Barkarby 100 år, ett utmärkt föredrag på Armémuseet.

Skrivet datum: 21 oktober 2013

Uppdaterat datum: 23 oktober 2013

Text: Bernt Olsson

 

F 8 minnesskrift och dekal.SFF Stockholms första höstseminarium 13 oktober på Armémuseum hade temat "Flyget på Barkarby 100 år". Det var en fortsättning på 100-årsjubileet efter den mycket lyckade rundvandringen runt gamla flottiljen 14 september i samarbete med Kungl Svea flygflottilj F 8 Kamratförening.

Åke Lundberg och Anders Eklund från kamratföreningen gjorde en historisk krönika med ord, kartor, text och bilder. Bildspelet som Anders Eklund visade var extra underhållande eftersom det fanns videosnuttar av gamla journalfilmer inlagda.

Kamratföreningen har också förtjänstfullt producerat en minnesskrift "Flyget på Barkarby 100 år", en publikation om civilt och militärt flyg på Barkarbyfältet sedan 1913, med 100 bilder! Den såldes givetvis vid mötet på Armémuseum. Förutom hos kamratföreningen finns den att beställa hos SFF Medlemsservice, sff.medlemsservice@telia.com, eller på telefon 0768-22 03 00.

En fräsch minnesdekal såldes också, som även den kan beställa hos F 8 kamratförening. Bli gärna medlem i F 8 kamratförening! Endast 100:- Se deras hemsida, där finns mera historik om F 8: http://www.f8kamratforening.nu/index.html

SFF Medlemsservice fanns på plats och sålde de senaste flygboknyheterna och det var stort intresse för årets flygbok "Lucky Strike" av Jan-Olof Nilsson. Det är en mycket välfylld bok om allierade flygare som under andra världskriget nödlandade i Sverige, svenska krigsbrudar och krigsbarn. Brottstycken från ett land i skuggan av kriget. Läsvärd!

Stort tack till F 8 Kamratförening för samarbetet och att vi har fått fördjupat och intressant 100-årig tillbakablick i Barkarbys historia!

Mera om F 8 och Barkarby på nätet:

En ny bra minnessida om F 8 av Fredrik Lagerlöf www.sveaflygflottilj.se

Intressant länk till Robot 68 diorama på Arboga Robotmuseum.

http://www.rb68diorama.se/

Åke Lundberg och Anders Eklund

Åke Lundberg och Anders Eklund från kamratföreningen gjorde en historisk krönika. Foto: Hans Groby.

Per-Åke och Peter videofilmar

Per-Åke och Peter videofilmar alla våra föredrag och seminarier. Dessa filmer arkiveras sedan på DVD i SFF Arkiv, men vi säljer även filmerna till intresserade till självkostnadspris. Foto: Hans Groby.

 

 

© Svensk Flyghistorisk Förening Region Stockholm