Hem Nyheter Aktiviteter Fotogalleri Nyhetsbrev Sök Om oss

 

Lyckat julmöte med tema "Flygfoto"

Skrivet datum: 10 december 2013

Uppdaterat datum: 10 december 2013

Text: Bernt Olsson

 

Gunnars Åkerbergs flygbilder och ett generöst jullotteri lyfte julmötet på Armémuseum

Ett 80-tal besökare hade i stark konkurrens med julmarknader, julkonserter och en lång rad av andra julaktiviteter i huvudstaden tagit sig till SFF Stockholms julmöte på Armémuseum 8 december. Julmötets tema var flygbildvisning med vår egen regionledamot Gunnar Åkerberg. Gunnar är en välkänd flygfotograf som medverkar i Flygrevyn, Svensk Flyghistorisk Tidskrift, Flygande Veteraners tidskrift, boken " Flyg idag" , i utländska flygtidskrifter och böcker samt på vår egen hemsida www.sffsto.se.

Julmötets bildvisning var en behaglig mix av civila och militära flygplan från flygåret 2012, både gammalt och nytt, jet och propeller. Läckra bilder från flygdagar och andra flygevenemang i Europa och USA med bland annat besök hos på CAF Airshow i Midland, Texas med flygning med B-29 "Fifi". Unika bilder! Publiken blev serverad en synnerligen välmatad och proffsig bildkavalkad!

Akvarellkonstnären Jan-Olov Andersson, Nextjet och andra generösa sponsorer förgyllde jullotteriet!

Julmötet innebar också ett traditionellt jullotteri. I vår regions början för drygt 20 år sedan var det ett skinklotteri. Julotteriet har under åren vuxit till ett rejält flyglotteri med digert prisbord med flygresor, flygkonstverk, flygböcker, flyg-dvd m.m. som generösa sponsorer skänkt oss. Med tanke på de suveräna högvinsterna är lottpriset på 20:- per lott mycket förmånligt. En medlemsförmån bara det. Intäkterna från lotteriet går oavkortat till SFF Stockholms mötesverksamhet.

Vi tackar följande sponsorer: Konstnären Jan-Olov Andersson för en suverän akvarellmålning av DC-3 Daisy, NextJet som generöst skänkte ett vinstbevis för valfri tur-och returflygning för två inom Nextjets linjenät! Tallink Silja Line bjöd på tre kryssningar, Viking Line på presentkort, Arlanda Express på biljetter till Arlanda, Vallentuna Aviatörförening ett vinstbevis för rundflyg med DC-3 Congo Queen, Flygande Veteraner bjöd på flygböcker och flyg-dvd, samt flygböcker från Steve Jernströmer, Bengt Simson, Lars-Eric Larsson och Bernt Olsson.

Nöjda SFF-medlemmar som vunnit högvinster. Foto: Johan Tilosius.

Nöjda SFF-medlemmar som vunnit högvinster. Från vänster Berndt Wennström, vinstbevis från Vallentuna Aviatörförening, Kjell Hallbjörn som vann Nextjets vinstbevis och Lars Andersson, nu lycklig ägare till Jan-Olov Anderssons akvarellmålning av DC-3 Daisy. Foto: Johan Tilosius.

Britt-Marie Bergström, på bilden, samt Birgitta Thorsén skötte lottförsäljningen med stor entusiasm. Foto: Johan Tilosius.

Britt-Marie Bergström, på bilden, samt Birgitta Thorsén skötte lottförsäljningen med stor entusiasm.
Foto: Johan Tilosius.

Julmötets tema var flygbildvisning med vår egen regionledamot Gunnar Åkerberg. Foto: Johan Tilosius.

Julmötets tema var flygbildvisning med vår egen regionledamot Gunnar Åkerberg. Foto: Johan Tilosius.

 

 

© Svensk Flyghistorisk Förening Region Stockholm