Hem Nyheter Aktiviteter Fotogalleri Nyhetsbrev Sök Om oss

 

Rolf Nylund till minne

Skrivet datum: 8 juli 2019

Uppdaterat datum: 8 juli 2019

Text: Bernt O Olsson

 

Rolf Nylund har efter kort tids sjukdom avlidit i en ålder av 82 år. Rolf föddes i Lillhärdal, Härjedalen och efter skolgång samt militärtjänst på I5 i Östersund och FN-tjänst i Gaza hade Rolf diverse skogsarbeten innan han flyttade till Stockholm där han fick arbete hos Kodak. Giftermål följde vilket gav honom två döttrar. Rolf var mycket sportintresserad och en duktig skidåkare, genomförde två Vasalopp samt tävlade för Lillhärdals idrottsförening. Naturen hade stor plats i hans liv och det blev många långa vandringar i alla årstider på Järvafältet. Stockholms skärgård var ett annat stort intresse, med sitt årskort på skärgårdsbåtarna utforskade Rolf de flesta öarna. Rolf var även flyghistorisk intresserad och en hängiven medlem i Flygande Veteraner bland annat i styrelsen och butiken på Bromma flygplats.

Förutom sitt förträffliga engagemang i Flygande Veteraner var även Rolf trogen medlem i Svensk Flyghistorisk Förening och intresserad och kunnig ”hangaround” i SFF Region Stockholm. Alltid lojal och välvillig att hjälpa till med transporter och administration flygdagar, mässor och marknader där vi medverkade.

Vi minns Rolf med stor tacksamhet som den alltid vänliga och omtänksamma medarbetaren. Han lämnar ett stort tomrum efter sig.

Bernt O Olsson

Styrelseledamot

Svensk Flyghistorisk Förening Region Stockholm

Rolf Nylund. Foto: Gunnar Åkerberg.

Rolf Nylund. Foto: Gunnar Åkerberg.

 

 

© Svensk Flyghistorisk Förening Region Stockholm