Hem Nyheter Aktiviteter Fotogalleri Nyhetsbrev Sök Om oss

 

Rundvandring på fd. F 18 Tullinge söndagen den 17 maj

Skrivet datum: 11 maj 2009

Uppdaterat datum: 6 oktober 2013

Text: Robert Malmstedt

 

Nu på söndag den 17 maj arrangerar SFF Stockholm en rundvandring på f.d. flygflottiljen F 18 i Tullinge. På programmet står bildvisning av unika bilder från F 18-tiden, visning av trafikledartornet som snart kommer att rivas, besök hos "Tullingegruppen" som i SFF:s regi och för Flygvapenmuseums räkning restaurerar en Thulin G, som är en flygplanstyp som användes inom marinflyget mellan åren 1917 till 1922. Vi kommer även att göra en rundvandring bland de kvarvarande byggnaderna på f.d. flottiljområdet, med sakkunnig guide.

 

Senaste gången vi gjorde en rundvandring på Tullinge var 2006. Då kallade vi rundvandringen "Innan grävskoporna kommer". Nu har grävskoporna kommit och många byggnader på det f.d. flottiljområdet har rivits och några nedfarter till berghangarer har gjutits igen och täckts över med jord. Kanske blir detta vår sista rundvandring på Tullinge, så passa på att följa med på söndag. Det kan vara sista chansen.

 

Vi samlas vid den gamla flottiljvakten kl. 11.00 på söndag. Åker du kommunalt kan du ta buss 721 från Tullinge Station till Riksten. Kommer du med bil finns några parkeringsplatser intill vakten.

 

Vi startar rundvandringen med bildvisning i caféet, som är inrymt i bottenvåningen i f.d. matsalen. Där kommer vi få se unika bilder från F 18-tiden och säkert får vi höra en och annan anekdot från tiden då det begav sig. Vi kommer även att få se bilder på projekt "35221", där en J35 B Draken senare i höst skall sättas upp på pelare.

 

Efter bildvisningen delar vi upp oss i två grupper, varav den ena gruppen börjar med att gå till flygledartornet, som snart ska rivas. Den andra gruppen gör ett studiebesök hos "Tullingegruppen", som i SFF:s regi och för Flygvapenmuseums räkning restaurerar en Thulin G. Vi kommer även att göra en rundvandring bland de kvarvarande byggnaderna på f.d. flottiljområdet, innan vi avslutar dagen med en gemensam fika i caféet.

 

Så passa på att hänga med på rundvandringen på söndag! Du behöver inte vara medlem i SFF för att följa med och ta gärna med dig dina flygintresserade vänner.

 

Titta gärna på bilderna från våra tidigare rundvandringar 2004 och 2006.

 

Rundvandring på f.d. F 18 Tullinge 2004-05-08

 

Rundvandring på f.d. F 18 Tullinge 2006-05-06

 

 

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!

 

 

 

Flygfoto av F 18 Tullinge
Flygfoto över F 18 Tullinge.

 

 

 

 

© Svensk Flyghistorisk Förening Region Stockholm