Hem Nyheter Aktiviteter Fotogalleri Nyhetsbrev Sök Om oss

 

Rundvandring på f.d. F 8 Barkarby söndagen den 11 oktober

Skrivet datum: 5 oktober 2009

Uppdaterat datum: 6 oktober 2013

Text: Robert Malmstedt Foto: Hans Groby

 

Efter att vi har gjort ett flertal mycket uppskattade rundvandringar på f.d. F 18 Tullinge, har vi fått flera förfrågningar om att göra en liknande rundvandring på f.d. F 8. Därför har vi beslutat att vi nu på söndag den 11 oktober gör en extrainsatt rundvandrig på f.d. F 8 Barkarby.

 

Minnestavla F 8 Barkarby. Foto: Hans GrobySamling nu på söndag den 11 oktober klockan 13.00 utanför Vandrarhemmet Majorskan, som ligger i f.d. kanslihuset på Barkarby flygflottiljområde intill Barkarby Handelsplats. Se karta. Ingen föranmälan behövs! Du behöver inte vara medlem i SFF för att följa med och ta gärna med dig dina flygintresserade vänner!

 

Karta på Hitta.se (Kartan öppnas i ett nytt fönster)

 

Vi kommer att få en kort orientering om hur verksamheten kunde se ut på flygflottiljen F 8 Barkarby av en f.d. F 8-anställd. Vi kommer också att ta en promenad runt området för att se bevarade byggnader och dom väsentliga strategiska delarna av F 8, så som gamla uppställningsplatser, plattor och hangarer. För den som vill finns möjlighet att se tornet på håll och nerfarten till berghangaren. Allt för att vi ska få oss en bild av hur det såg ut när flottiljen var i bruk.

 

 

Klädsel

Klä dig för årstiden, dvs. varmt och ta på ett par bekväma promenadskor. Ett paraply kan också vara bra att ta med.

 

Åka kommunalt till Majorskan

Enklast tar du dig till Vandrarhemmet Majorskan med pendeltåg till Jakobsbergs station. Därifrån tar SL bussen 567 dig direkt till Barkarby handelsplats. Från busshållplatsen är det bara några minuters promenad.

 

Om du kommer med bil

Från Stockholm tar du E18 norrut mot Enköping. Sväng av vid avfart Barkaby eller Jakobsberg. Från Västerås tar du E18 mot Stockholm. Sväng av avfarten Jakobsberg eller Barkarby. Från Uppsala tar du E4 mot Stockholm och svänger av vid avfart Rotebro vidare mot E18 mot Jakobsberg och sväng av vid avfarten Jakobsberg eller Barkarby. Det finns gott om parkeringsplatser vid dom närliggande varuhusen. Glöm ej P-skivan!

 

Vandrarhemmet Majorskan på Barkarby. Foto: Hans Groby.

 

Hjärtligt Välkomna!

 

 

 

© Svensk Flyghistorisk Förening Region Stockholm