Hem Nyheter Aktiviteter Fotogalleri Nyhetsbrev Sök Om oss

 

SFF 15 år på Hobbymässan

Skrivet datum: 28 september 2011

Uppdaterat datum: 6 oktober 2013

Text: Bernt Olsson

 

Den sedvanliga Hobbymässan genomfördes sista helgen i september. Hobbymässan startade 1985 i ett parkeringshus i Skärholmen och firade nu sitt 26:e år i den fräscha moderna Frihamnshallen, Stockholm Cruise Center. Hallen är en terminal för kryssningsfartyg som öppnade 2008, men som även är lämplig för mässor och företagsevenemang.

 

SFF Stockholm har deltagit i Hobbymässan 15 år. Sedan förra året medverkar även SFF Medlemsservice i montern. Försäljningen av flygböcker har dock stagnerat de senaste åren men intresset för flyg är fortfarande stort bland besökarna. Förlaget Allt om Hobby med tidningarna Radiostyrt och Allt om Hobby var som vanligt på plats och en mängd hobbyföreningar som visade RC-bilar och RC-flyg och utomhus fanns en stor bassäng där man kunde få testa på att köra radiostyrda båtar. Bilbanor, båtmodeller välgjorda tågmoduler i skala HO och N fanns också att beskåda.

 

Märklindoktorn från Eskader var där och svarade på frågor om Märklinprodukter och den trogna utställaren Wentzels Hobby fanns också på plats.

 

Men vi saknade IPMS och deras modellbyggare...Men det proffsbyggargänget träffar vi på Modellexpo 08-open i Skytteholmsskolan Solna 17-18 mars 2012! http://www.ipmsstockholm.se/wp/

 

 

Christer Persson SFF Medlemsservice i säljartagen. Foto: Bernt Olsson.

Christer Persson SFF Medlemsservice i säljartagen. Foto: Bernt Olsson.

 

Britt-Marie Bergström från Flygande Veteraner hade många yngre hobbykunder. Foto: Bernt Olsson.

Britt-Marie Bergström från Flygande Veteraner hade många yngre hobbykunder. Foto: Bernt Olsson.

 

SAS är flygbolaget som satte Skandinavien på världskartan, Mikael Öqvist från ABA-SAS  Flyghistorisk Förening hade en byggt en charmfull utställning med museala föremål från föreningens samlingar på Arlanda. Foto: Bernt Olsson.

SAS är flygbolaget som satte Skandinavien på världskartan, Mikael Öqvist från ABA-SAS  Flyghistorisk Förening hade en byggt en charmfull utställning med museala föremål från föreningens samlingar på Arlanda. Foto: Bernt Olsson.

 

SAS cateringbricka 1952. Foto: Bernt Olsson.

SAS cateringbricka 1952. Foto: Bernt Olsson.

 

Är denna Bellanca Decathlon i skala 1:2 Sveriges största radiostyrda modell? Den flygs av Mats Karlsson från Malung.  Motor på 26 hk, planet väger 43 kg och har en spännvidd på 4,6 meter! Foto: Bernt Olsson.

Är denna Bellanca Decathlon i skala 1:2 Sveriges största radiostyrda modell? Den flygs av Mats Karlsson från Malung.  Motor på 26 hk, planet väger 43 kg och har en spännvidd på 4,6 meter! Foto: Bernt Olsson.

 

 

 

 

© Svensk Flyghistorisk Förening Region Stockholm