Hem Nyheter Aktiviteter Fotogalleri Nyhetsbrev Sök Om oss

 

Stockholms Flygfestival - volontärer sökes!

Skrivet datum: 6 augusti 2010

Uppdaterat datum: 6 oktober 2013

Text: Bernt Olsson

 

Stockholms Flygfestival på Gärdet 21-22 augusti 2010

 

 

Under 2010 fyller svenskt flyg 100 år. För hundra år sedan arrangerades den första flygdagen på Gärdet i Stockholm. Detta kommer firas den 21-22 augusti med att återigen ge Stockholm ett flyghistoriskt tillfälle där flygplan kommer att starta och landa från Gärdet! Höjdpunkten blir att återigen flyga ett Bleriot plan som var det första plan som flög här år 1910. Ett stort flygevenemang kräver många volontärer. Nu har Du chansen att bidra till denna jubileumsfest för hela familjen!

 

Flygprogrammet kommer innehålla allt från historiska flygningar med veteranplan, modellflyg, helikopter, segelflyg och JAS Gripen! SFF kommer att finnas finns på plats med vandringsutställningen om utvecklingen av svenskt flyg under 100 år. Dessutom kommer en mängd föremål från olika flygmuseer att visas upp för besökarna i den utställningstrailer som SCANIA sponsrar.

 

Evenemanget arrangeras av Försvarsmakten, Tekniska Museet och Kungliga Svenska Aeroklubben. SFF Stockholm har fått en förfrågan från arrangörerna om vi har möjligheter att ställa upp med funktionärer på flygdagarna. Polisen har ställt stora krav på bevakning av flygområdet och vill helst ha en person per 50 meter, så behovet av funktionärer är mycket stort. Arbetet är helt ideellt och alla volontärer kommer att utrustas med en reflexväst märkt "Svenskt Flyg 100 år" samt får lunch.

 

Så känner du att du vill göra en flyghistorisk insats så vore vi mycket tacksamma om du vill ställa upp som volontär. Kan du ställa upp båda dagarna är det att föredra, men kan du bara en av dagarna så går det också bra. Anmäl dig på länken nedan. KSAK kommer att kontakta alla anmälda i god tid innan evenemanget och ger då ytterligare praktisk information.

 

 

Anmälan är nu stängd. SFF Stockholm tackar alla som anmält sig som volontärer!

 

Läs mer om Stockholms Flygfestival. (Länken öppnas i ett nytt fönster)

 

 

 

© Svensk Flyghistorisk Förening Region Stockholm