Hem Nyheter Aktiviteter Fotogalleri Nyhetsbrev Sök Om oss

 

Utställningen "Svenskt Flyg 100 år" på Bromma flygplats

Skrivet datum: 4 februari 2010

Uppdaterat datum: 6 oktober 2013

Text: Bernt Olsson

 

Svenskt flyg fyller som bekant 100 år i år och SFF har tagit fram en skärmutställning som premiärvisades i Linköping i mitten av januari . Denna vandringsutställning har tagits fram av Stieg Ingvarsson i SFF och består av ett antal praktiska s k roll-ups och skildrar dessa 100 år med texter och bilder ur föreningens stora bildarkiv. Den kommer att synas på många platser i landet under året och sedan den 3 februari finns den på plats i avgångshallen på Bromma Flygplats.

 

Eftersom SFF vandringsutställning Svenskt Flyg 100 år var ledig så passade SFF Stockholm på att kontakta Bromma Flygplats om möjligheterna att visa upp den där. Flygplatsledningen nappade snabbt på idén och positivt svar kom i retur. Vi blev anvisade en bra plats i terminalen invid stora éntren och nära säkerhetskontrollen, där Brommas alla passagerare passerar (1,9 miljoner per år).

 

Utrymmet är dock något begränsat, så alla 7 skärmarna får inte plats samtidigt. Därför visar vi tre skärmar åt gången och kommer att växla dessa efterhand. På så sätt blir alla skärmar exponerade.

 

Medlemmar från Flygande Veteraners butik kommer att hjälpa oss med tillsynen av utställningen, när vi från SFF Stockholm inte är på plats. Om ingen kommersiell aktör kommer och hyr ytan så får utställningen stå kvar ända fram till 28 februari.

 

 

Skärmutställningen "Svenskt Flyg 100 år" på Bromma Flygplats. Birgitta Sköldqvist från Flygande Veteraners butik ser till att jubileumsfoldrar finns på plats. Foto: Bernt Olsson.

Skärmutställningen "Svenskt Flyg 100 år" på Bromma Flygplats. Birgitta Sköldqvist från Flygande Veteraners butik ser till att jubileumsfoldrar finns på plats. Foto: Bernt Olsson.

 

 

 

© Svensk Flyghistorisk Förening Region Stockholm