Hem Nyheter Aktiviteter Fotogalleri Nyhetsbrev Sök Om oss

 

Välkommen till föredrag om Flygvapnets spaningsflyg under kalla kriget

Skrivet datum: 1 februari 2014

Uppdaterat datum: 1 februari 2014

Text: Bernt Olsson

 

På söndag den 9 februari startar vi vårens möten på Armémuseum. Vi börjar mötet med SFF Region Stockholms årsmöte. Det blir ett kort men stadgeenligt möte och enligt stadgarna skall det hållas i februari och vi tycker det passar bra att hålla det mötet i samband med vårens första medlemsmöte.

Efter det korta årsmötet har vi nöjet att välkomna författaren, historikern och läraren Lennart Andersson som kommer hålla föredrag om spaningsflyget under kalla kriget. Lennart Andersson, författaren bakom succéboken "ÖB:s klubba" och en rad andra välskrivna flygböcker, "Svensk militärflyg, propellerepoken" "Svenska flygplan" "Fienden i öster" med flera. Medverkade även i den numera slutsålda SFF Flyghistorisk revy "Svenska flygbaser" Han har även mottagit priset "Årets svenska flygbok" flera gånger. Lennart kommer att signera och sälja sina böcker efter föredraget.

Denna söndagseftermiddag är SFF Medlemsservice på plats och säljer de senaste flygboksnyheterna. En nyhet är att du nu även kan handla med kort.


Plats: Armémuseum, Riddargatan 13 (T-bana Östermalmstorg)

Tid: Söndag 9 februari kl. 14.00 hörsalen 4 trappor.


För besök på SFF-aktivitet behövs ej entréavgift erläggas på museet. Bjud gärna med en eller flera kompisar! Ju fler desto bättre!

Alla är välkomna på våra möten!Med vänlig hälsning

Bernt Olsson

Ordförande

SFF Stockholm

Spaningsversionen SH 37 Viggen var speciellt anpassad för havsövervakning med radar och framåtriktad kamera i kapsel. Ett antal SH 37 modifierades efter kalla krigets slut till AJSH 37. Foto: Gunnar Åkerberg

Spaningsversionen SH 37 Viggen var speciellt anpassad för havsövervakning med radar och framåtriktad kamera i kapsel. Ett antal SH 37 modifierades efter kalla krigets slut till AJSH 37. Foto: Gunnar Åkerberg.


 

 

© Svensk Flyghistorisk Förening Region Stockholm