Hem Nyheter Aktiviteter Fotogalleri Nyhetsbrev Sök Om oss

 

Välkommen till föredraget "Äventyret - Inrikesflyget"

Skrivet datum: 4 november 2014

Uppdaterat datum: 4 november 2014

Text: Bernt Olsson

 

Michael Sanz berättar om trafikflygets utveckling

Inrikesflyg har funnits i Sverige under nära ett sekel. De första decennierna i mycket blygsam skala men de senaste 70 året som en betydelsefull del av de svenska kommunikationerna. I ett långsmalt och glesbefolkat land som Sverige är flyget på många håll en avgörande tillgång för ett blomstrande näringsliv och för det privata resandet.

Vägen till ett reguljärt och pålitligt inrikesflyg kunde i början vara krokig och våghalsig. Sedan många år är flyget landets kanske pålitligaste samfärdsmedel.

Michael Sanz är kansliföreståndare på Svensk Flyghistorisk Förening och har skrivit böckerna om Bromma flygplats, Linjeflyg och "Daisy Love Story" om föreningen Flygande Veteraner. Han kommer att berätta om inrikesflygets olika faser och förutsättningar genom åren till gamla och nya bilder. Han ställer även frågan om dess framtid.

SFF Medlemsservice är på plats med de senaste flygboksnyheterna. Några nyheter: SAAB 340 & SAAB 2000, The untold story, Michael Magnusson, Herman Göring och Sverige, från flyghjälte till massmördare, av den kände flygboksförfattaren Lennart Andersson och en trevlig bok Sterling och jag, Gösta Frödeberg om sitt liv som Flight Engineer hos Sterling.

Givetvis finns även andra underhållande flygböcker på säljbordet som kan passa denna Fars Dag. Nu kan du betala med kort hos Medlemsservice. Medlemmar kan även betala mot faktura och självklart kontanter.​

Plats: Armémuseum, Riddargatan 13 (T-bana Östermalmstorg)

Tid: Söndag 9 november 2014 kl. 14.00 hörsalen 4 trappor.

Från och med i höst har Armémuseum nya rutiner för våra möten och föredrag. Alla besökare registreras i receptionen av SFF entrévärdar. Vårt avtal med Armémuseum för tillträde och fritt besök i Hörsalen gäller endast SFF-medlemmar vilket medför att övriga gäster får betala entréavgift 80:-. Detta gäller till och med våren 2015 då det blir fri entré på statliga museer, inklusive Armémuseum.


Med vänlig hälsning

Bernt Olsson

Ordförande

SFF Stockholm

Michael Sanz är kansliföreståndare på Svensk Flyghistorisk Förening och har skrivit böckerna om Bromma flygplats, Linjeflyg och "Daisy Love Story" om föreningen Flygande Veteraner. Han kommer att berätta om inrikesflygets olika faser och förutsättningar genom åren till gamla och nya bilder. 


 

 

© Svensk Flyghistorisk Förening Region Stockholm